Cikk megosztása
Március 28-án este a török gasztronómia találkozik a magyar kisüzemi sörökkel egy különleges vacsora keretében. Figyelem, ilyen csak egyszer lesz!
Március végén a Nar Gourmet blog szerzőjének segítségével, a Borganika és a BeerPorn.hu közreműködésével ismerheted meg a világ egyik legizgalmasabb konyhájának különleges ételeit, amelyekhez egy különlegesen változatos magyar sörsor is vár!
Bemelegítésnek egy zahter çayı, vagyis egy török, hegyi vadkakukkfű tea várja a vendégeket, ami után a poharakba kerül az első sör, a Kecskeméti Sörmesterek Geze-je. A Geze egy gose típusú ital, ami nem más, mint egy Németországból származó stílus: sós (!), korianderes, savanyú búzasör. A sört Tóth Miklós, a Kecskeméti Sörmesterek sörfőzője mutatja be. A szokatlan, nagyszerűen frissítő ital mellé düğün çorbası érkezik, amely egy marhaalaplével készült joghurtleves, csicseriborsóval és rizzsel, tetején mentás olvasztott vajjal. Ilyet sem eszünk minden nap Budapesten…
A következő sörben egyszerre van jelen a meggy gyümölcsössége és a komlók citrusos illata. A Hedon Aunt Mary egy savanyított IPA, amibe rengeteg meggy pürét pakoltak, és így nagyszerű párnak ígérkezik a meze válogatás mellé, amiben pedig visszatérő ízkomponens lesz a gránátalma balzsamecet. Van valaki, akinél nem indult még be a pavlovi reflex? A sörről a Hedon sörfőzője, Hermán Norbert mesél majd.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde klasszikusa, a Charlatan nevű belga dubbel erős, testes sör, kandiscukor hozzáadásával készül. Erre a nagy testre pedig jócskán szüksége lesz, hiszen egy birsalmával, marhahússal készült ragu lesz a párja, a Ayva aşı, amihez ugyancsak kerül némi gránátalma balzsamecet. Török klasszikus, belga sörrel, magyarul. Jó, nem? A sörről Vida Norbert, a Vaskakas tulajdonosa pedig mindent elárul majd!
Könnyed, mégis brutálisan meggyőző aromákkal hívja fel magára a figyelmet a Horizont Brewing Hazy Queen, New England IPA-ja, amely nem véletlenül lett különösen népszerű a hazai NEIPA mezőnyben. A sört Szalai Tamás, a Horizont marketing menedzsere mutatja majd be, de nem lesz könnyű dolga, hogyha az ital mellé kínált desszert mellett kell szóhoz jutnia. Az incir ve kayısı tatlısı egy szirupban főtt, szárított füge és sárgabarack, amihez még dió és török tejszín jár. Ez van a borítóképen egyébként. 🙂 Lehengerlő édesség, ami csak nagyon komoly sörrel működik jól. Izgalmas lesz!
A vacsorára gyorsan fogynak a jegyek, jelentkezz most, ha nem akarsz lemaradni! A jegyár 12 990 Ft/fő, írj ha jönnél: hello@borganika.hu
A Facebook eseményt itt találod!