Történelmi mélypontra került 2023-ban a sörfogyasztás Csehországban. A korábbi csúcstartó ország lakosai egyre inkább a mentes termékek felé fordulnak, és a vendéglőkben is kevesebben söröznek, mint korábban.
Hírek
Akárki, akármit mond, nem befolyásolja érdemben a sörfogyasztási adatokat a tavaszi nyár, sőt még a foci EB-sem. Az viszont megfigyelhető, miket isznak egyre szívesebben a magyar fogyasztók.
Elmosolyoghatunk azon, hogy Nagy-Britanniában folyton esik, és ebben nincs semmi különös, de úgy fest mégis szokatlan mindez. Akadozik a brit sörárpa termelés, a rég nem tapasztalt sok tavaszi csapadék miatt.
Nem menekülünk idén sem, mert lesz One Beer Extrém Sörverseny, amire rövidesen indul az előregisztráció! Kedvcsinálónak itt van rögtön egy tárkonyos raguleves, sör formájában.
Ahogy arról az Instán a minap már szó volt, már felbukkant a boltokban a Dreher Blonde Ale, amiről mára az is kiderült, hogy a gyártó IPA-jának a helyére érkezett.
Etanol helyett immár simán vízben oldott komlókivonatokkal támad az egyik legismertebb komlótermék-előállító. Ez nem csak a hagyományos sörök, hanem alkoholmentesek és hopszódák esetében is jól jöhet.
Németország a hónap elején legalizálta a marihuánát, a bajor hatóságok viszont bejelentették, hogy korlátozni akarják a füvezést a müncheni Oktoberfesten.
Romániában hihetetlenül magas volt a PET-palackban forgalmazott sörök aránya: volt idő, hogy a teljes palackozott piacnak több mint a fele műanyag üvegben volt. A változás látványos.
Az olimpia és a foci EB miatt újra azt találgatja az iparág, fellendülést hozhatnak-e a játékok a Covid miatt jókora veszteségeket elszenvedő szegmens számára. Ahhoz viszont, hogy több sör fogyjon nyáron, nem elég a két nagy sportesemény.
Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén a különleges fűszerekkel készülő sörök lesznek a középpontban.