Május 16-án kezdődött az American Craft Beer Week, a kézműves sörfőzés legnagyobb USA-beli ünnepe, amikor a főzdék együtt buliznak egy hétig a fogyasztókkal.

Dreherből is jön a pasztörizálatlan, 500 literes hordóból csapolt változat, amit Budapesten egyelőre két helyen lehet majd megkóstolni.

Több sört ittak tavaly Magyarországon, mint egy évvel korábban: a fogyasztás 4 százalékkal nőtt - közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az alkoholmentes sörök fogyasztása majdnem a felére esett.

Egymásnak esik a MONYO Brewing Co. és a Mad Scientist! A tét pedig nem kicsi: a vesztes a győztes főzdéjében egynapi malátaroppantásra ítéltetik! Ráadásul a döntés a miénk, fogyaszőké!

205 belga sör egy helyen

2016-05-10 | 16:18 Hírek
Negyvenhárom belga sörfőzde 205 sörét, köztük 61 fajta csapolt sört kóstolhatnak péntektől vasárnapig a Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben.

Péntektől Budapesten is kóstolható a Pilsner Urquell Tankovna, amely friss, pasztőrözetlen és egyenesen Plzenből érkezik. Az elsőt Robert Lobovsky, a Pilsner Urquell sörmestere csapolta, megnéztük, megkóstoltuk.

Leállította az Igazi csíki sör gyártójának magyar nyelvű reklámtevékenységét egy szerdai ellenőrzés után a román Fogyasztóvédelmi Hivatal. A Facebookon persze nagyot megy a dolog.

Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett, ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya.

Aki olvassa a külföldi híreket erre persze csak azt kérdezi, hogy milyen válság nincsen a Dél-amerikai országban. A dolog azonban nem bagatellizálható el: leállt az ország utolsó sörgyára is.

Ha igen, itt a lehetőség! Játssz a Sör mi több játékában és töltsd a szerda estédet a High Note Skybarban, fantasztikus sörökkel és hozzájuk illő, ínycsiklandó ételekkel!

Az európai söripar nehéz időszakon megy keresztül, miközben a kisüzemi sörök piaca egyre többet hasít ki a teljes fogyasztásból – derül ki a CNBC elemzéséből.

Simon Szabolcs a Főzdebusz tulajdonosa szerint a nagy sörfőzdék rengeteg ötletet és receptet próbálnak átvenni a kisüzemektől, de inkább a marketingben mennek előre, hiszen „a pénz és a hatalom náluk van”.