1200 km, 26 felkeresett település, rengeteg nagyszerű arc, finom italok és ételek, számtalan csodálatos hely. A nagy balatoni turnénk volt 2021 nyarának kedvenc projektje.
Két újabb étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot nyert a budapesti Michelin-kalauz csütörtöktől elérhető, legfrissebb kiadása szerint, amelynek kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját is.
Saját sörsorozatot csinált a One Beer, amely hat különböző gose típusú sört tartalmaz. Az is előfordulhat, hogy a címkéken feltűnő alakok ismerősek lesznek valahonnan, de ez állítólag csupán véletlen.
A hazai sörgyártás volumene nagyot esett 2020-ban a járvány hatására. Idén sikerülhet ledolgozni valamennyit a hátrányból, de a számokból látszik, a pandémia előtti szintre még nem sikerül felkapaszkodni.
Immár 13 hektáron található komlóültetvény a Somogy-megyei Kastélyosdombón, ahol szombaton bejelentették: helyi komlóval készül majd a Soproni 1895 prémium lager.
Csökken a hagyományos láger sörök fogyasztása Hollandiában, de közben az alkoholmentesek töretlen növekedésére is folyik. A számokból úgy tűnik, a nők jobban ragaszkodnak a sörhöz, mint a férfiak.
Összességében mindegyik meggyes sör jól szerepelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tesztjén, de apróbb hiányosságok miatt azért héhány százezer forintnyi bírságot kiszabott a hatóság.
Komlószüreti bulit tartanak hétvégén Kastélyosdombón, ahol az egy hektáros komlóföldről, információink szerint már megkezdődött a tobozok leszedése. A többi magyar kisebb ültetvényen egyelőre kivárnak.
A Hungarian Vizsla Inu és a One Beer Pub közösen készített könnyed Session IPA-t, amelynek apropója, hogy a digitális pénznek sikerült feljutnia a világ egyik legnagyobb tőzsdéjére, a Hotbit-ra.
Idén – limitált mennyiségben – Magyarországra is megérkezik az egyik legismertebb német, független sörfőzde fesztiválsöre. A Bitburger Festbier egy vérbeli märzen, amelyet most három szerencsés olvasónk még a boltokba kerülés előtt megkóstolhat!