Az Asahi Europe & International új sörfőzdét vett az USA-ban, ahol nem csak a japán alapsört, hanem a hírek szerint 2024-től Kozelt is készít majd.
Hírek
Miközben világszerte nő az alkohol nélküli, vagy csekély alkoholtartalmú sörök népszerűsége, főképp az egészségtudatos fogyasztók körében, egy tanulmány rámutat a dologban rejlő ellentmondásra.
A fiatalok felemelkedése a dartsban remekül illusztrálja, mennyire fontosak a pubok a közösségek megteremtésében és mennyi mindenre kihatással lehetnek az italpiaci változások.
Az USA-ban legalábbis biztosan nem: több mint húsz éve nem volt olyan alacsony a sörfogyasztás mint 2023-ban. A sörgyártókat pedig egyáltalán nem zavarja, hogy más alkoholos italkategóriák is gyengélkednek.
A Székesfehérvári Egyházmegye Szent Imre, Szent Gellért és Prépost nevű sörei már 2015 óta kaphatók, utóbbiból azonban most Agárdon párlat is készült.
Elkészült az első Magyarország Tortája kraftsör, amely egy barley wine, mandulával, fügével és tokaji aszúesszenciával, a Spicces Füge Respektus torta alapján. Kóstoltuk.
Az ENSZ Kulturális Szervezete felvette a világörökségek listájára a cseh üvegárut, amit a legtöbben a különféle cseh söröskorsók és poharak formájában ismernek.
Megváltoztak az alkoholfogyasztásra és a szeszes italok értékesítésére vonatkozó törvények az Egyesült Arab Emírségekben, így meg is nyílik az első brewpub Abu-Dzabiban.
Egy sörsorozat kezdete lehet a BGE kék söre, amely a Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar hallgatóinak közreműködésével készült el. De vajon mitől kék?
Ismét növekszik a sörtermelés és fogyasztás az Európai Unióban – derül ki az European Beer Trends jelentésből. Több a főzde, a Brewers of Europe szerint pedig a jövő sosem volt ilyen fényes.
