A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb éttermének menüéjig lesz minden a pünkösdi hétvégén, május 17-20 között a Millenárison. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.
Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínál francia menüt.
Közzétették a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.
Prága 530 kilométerre van Budapesttől, ami manapság egyáltalán nem az a távolság, amelyre azt mondanánk, hogy sok. Szóval teljesen reális lenne kiugrani egy-egy hosszú hétvégére sörözni. A baj a cseh autópálya-építéssel van.
A Financial Times információi szerint „üdítőszerű alkohollal” kísérletezik majd a Coca Cola Japánban, amely kb. 3-8 százaléknyi alkoholt tartalmaz, így a sör egyik vetélytársa lehet.
Aki szinte semmit sem tud a japán gasztronómiáról, a sushiról szinte biztosan hallott. Jó ideje már Budapesten is úgy rendelhető, mint mondjuk a pizza, a céges ivászatokon/kajálásokon pedig rendre előkerül valahol az indiai kaja – pasta – tapas bár sorban. És sörrel is működik?
Százezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a magyar sörgyárak a hazai piacon. A középkategóriás sörök értékesítése 10%-kal nőtt 2016-hoz képest. Kétszámjegyű növekedést ért el az alkoholmentes és ízesített sörök forgalma.