Részletes tanulmányt készített a GKI Gazdaságkutató Zrt. a kisüzemi sörfőzdék helyzetéről. Az adatokból jól látszik, hogy nőtt a kisüzemi sörök értékesítése, de továbbra is sok az akadály a „kicsik” fejlődése előtt.
Szombaton érkezett a hír, hogy 91 éves korában elhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. De ki volt ő, és miért emlegetik „szakácspápaként”?
Érdekes statisztikát hozott nyilvánosságra Brewers of Europe. Sztahanov sosem lett volna a munka hőse, hogyha lapátolás helyett sört kellett volna főzzön egy kisüzemben.
Az óbudai Kolosy téren van egy remek épület, amit a közelmúltban felújítottak ugyan, de a benne működő piac mégis csak vegetál. Azt a csarnokot alakítaná kézműves sör és gasztrohellyé Gerendai Károly, a Sziget alapítója.
Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét, itt mutatják be a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját.
Az általános élelmiszerek mellett várhatóan a sör is drágul idén Szlovákiában, ám úgy tűnik, a határ közelében élőknek ezentúl is érdemes lesz átmenni vásárolni.
Nincs többé elveszett söröshordó az USA-ban, ahol a Sörfőzdék Szövetsége fizeti az elkallódott kegek szállításai költségeit, hogy azok mihamarabb visszakerüljenek a tulajdonoshoz.