Szerdán tartotta Miskolcon 2016-os versenyét a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete. Itt a díjazott sörök listája!
A minőségi sörfogyasztás népszerűsítésére elsősorban a vendéglátásban nyílik lehetőség – mondta Schillinger Attila Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A május 12-én startoló, legfontosabb hazai gasztrofesztivál immár elképzelhetetlen a kisüzemi sörfőzdék nélkül. A szervezők ezért igyekeztek olyan poharat választani, amelyből a bor és a sör is jól tud esni.
Rekordmennyiségű 20,076 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak, ami éves összehasonlításban 2,2 százalékos emelkedés.
Szerdán tartja idei versenyét Miskolcon a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete. A nemzetközi megmérettetésre több mint 150 nevezés érkezett, idén egy nagy hazai sörgyár is megmutatja mit tud.
Két környékbeli sörfőzde termékével, valamint borral és ciderrel bővíti a kínálatát - egyelőre csak - egy kanadai Starbucks.
Tavaly 15,8 millió hektoliter sört fogyasztottak a románok, ami 6,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - közölte kedden a romániai sörgyártók egyesülete.
Bejött a sörbloggerek sejtése, valóban Citra komlóval készült tavaly a Dreher Hidegkomlós söre - ezt maga a sörgyár vallotta be.
Ezt Kristopher Waynant kémikus mondta, aki az Idahói Egyetem kutatója. Azzal kísérleteznek, hogy a sörben megtalálható gyógyító vegyületeket optimalizálják.
A 9. kerület kézműves sörös negyeddé változott. Jövő héten pedig jön az első olyan összefogás, amikor a kisüzemi söröket forgalmazó kocsmák, éttermek összehangolják a kínálatukat.
Óbudai Sörfesztivál - Kisüzem 2016. névvel május 21-22 között rendeznek első alkalommal kézműves sörfesztivált az óbudai Fő téren.
Kezd telítődni a kisüzemi sör piac és lesznek olyan főzdék, amelyek nem bírják a versenyt - mondta az Élesztő tulajdonosa.