A sörágazat dinamikus fejlődésének fenntartása mellett a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére és a kézműves sörök szegmensének szélesítésére – mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.
Hírek
Budapest központjában vár a legújabb kézműves söröző, a Belvárosi Legenda! A hely különlegessége, hogy teljesen vegán kínálattal rendelkezik, melyben a magyar csapolt és üveges craft beer-ek mellett, zsíros kenyér, üdítő- és egyéb alkoholos italok is szerepelnek.
Jókora bulival, sörversennyel, változatos street food választékkal és persze világbajnok sörkínálattal vár idén is a Kézműves Sörfesztivál, Gyulán! A program összeállt, a sörversenyre május 6-ig lehet nevezni.
Csomót hallani arról, hogy a hazai borkultúra, általában a borról való diskurzus mennyivel jár itthon a sör előtt, de az sem vitás, hogy utóbbi rengeteget, és hatalmas sebességgel faragott a hátrányából az elmúlt években. Az is lehet, hogy eljön egy új korszak mindkét ital történetében.
Magyar éttermek is csatlakoznak a Gout de France/Good France kezdeményezéshez, melynek során március 21. és 24. között öt kontinens százötven országának séfjei ünneplik a francia gasztronómiát és a fenntartható fejlődést. Itthon tizenöt étterem csatlakozott, megmutatjuk, melyek azok!
Vajon melyek azok a témák, amelyek a sörpiac legnagyobb hatalmú szereplőit foglalkoztatják? Látszik-e Magyarország a nemzetközi sörtérképen annyira, hogy foglalkozzanak velünk egy nemzetközi rendezvényen? Június elején minden kiderül!
Csehországban tavaly 440-re emelkedett a kisüzemi sörfőzdék száma az egy évvel korábbi 400-ról – közölte a kisüzemek cseh-morva szövetsége szerdán Prágában.
A háttérben nagyban zajlik már az egyeztetés arról, hogy milyen is lesz pontosan az első török-magyar sörvacsora, amelyre március végén kerül sor. Török ételek, magyar sörök – méghozzá teljesen bevállalós formában!
Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek kínálatával ismerkedhetnek meg egységes árakon, a korábbi évekhez képest azonban már három kategóriában: a 3900 forintos top, a 4900 forintos prémium, vagy az 5900 forintos exkluzív kategóriában az Országos Étterem Héten.
Mi más jelezné jobban, hogy a minőségi sör ott dörömböl a csúcsgasztronómia ajtaján, mint az, hogy a legnavesebb hazai gasztrorendezvény, a Gourmet Fesztivál idén a paprika és a sercli mellett a sört adta meg, mint kulcsösszetevő. A sör lesz tehát az egyik összetevő, amellyel majd dolgoznak a séfek.