fbpx
Egységes arculatot kapott a MONYO Brewing Co. és termékei. Az új címkéket és logót szerdán mutatták be a nagyközönségnek.

Összesen 20 helyen kapható mától a Borsodi Nitro, nitrogénnel dúsított világos lager, amelyen nagyjából fél éve dolgoznak a borsodiak.

Tizenhét év után, 2018-ban nem lesz Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. A szervező cég Gyulán grundol kisüzemi sörfesztet, magyar és határon túli főzdékkel.

A Boston Beer Company nagyon be volt sózva leghíresebb söre, a legendásan komplex és rendre tök erős Utopia megjelenése előtt, hiszen az idei a tizedik főzet ezen a néven, és a 2017-es különösen keményre sikerült.

A minőségi sörkultúra felmérése, a sörismeret és a fogyasztási szokások állnak a középpontjában annak a felmérésnek, amely fel kívánja térképezni a magyarok sörhöz való viszonyát. A kutatás a Beerselection.hu Ország Söre kampányával együtt fut, amiben 2016 után már másodszor Magyarország legkedveltebb kisüzemi sörére szavazhatnak a fogyasztók.

Hát ez nagyszerű! Egy német kutatás szerint boldogok leszünk, ha sörözünk, egy amerikai egyetemen pedig rájöttek: a mértékletes sörfogyasztás segíthet az érrendszeri betegségek, a diabétesz, a vesekő és a szellemi képességeket érintő betegségek kockázatának csökkentésében is.

Az év első kilenc hónapjában 3,1 százalékkal, 2,3 millió hektoliterrel csökkent a Németországban termelő sörgyárak és sörfőzdék forgalma a német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint. A sörfőzdések bezzeg ittak rendesen.

Ittunk ma már stoutot? Neem? Pedig ma van a Nemzetközi Stout Nap, és azt mondja az Untappd, hogy ünnepeljük az egyik legszimpibb sörstílust. Persze csak, ha neked nem száraz a november…

A Közép Európai Sörfőzők Szövetsége decemberben Budapesten tart szakmai konferenciát, ahová olyan főzdék meghatározó sörmesterei jönnek majd el előadást tartani, mint mondjuk a Stone Brewing.

A Lufthansa vadiúj online térképén azon országok legjobbnak tartott sörözőit ajánlja, amelyekbe indítanak járatokat. Budapesten is tudják mi a frankó!

Nem meglepő, hogy jelentős hátrányban vannak a média-megjelenések számában a kisüzemi sörmárkák a nagyokhoz képest, az viszont igen, hogy a kézműves sörök sokkal kevésbé hatékonyan kommunikálnak.

A balatonvilágosi Hedon Sörfőzde söreihez készít ezúttal fogásokat Csánki István, a Jardinette séfje, az étterem soron következő sörvacsoráján. Megnéztük, mi várja a vendégeket.