Cikk megosztása
Idén március 17-én lesz a Házisörfőzők Nemzetközi Versenye – Magyarország. Itt van minden, amit tudnod kell, már lehet nevezni!
Március 17-én újra kiderül, ki készítette az egyes kategóriák legjobbjait! A versenyre nevezni március 4-ig lehet, elektronikusan, ezen az oldalon.
Fontos, hogy csak olyan sörök nevezését fogadják el, amelyek otthoni sörfőző eszközökkel készültek és a sör nincsenek kereskedelmi forgalomban. Egy versenyző egy kategóriába csak egy sört nevezhet.
A sörök elbírálása a kategóriának megfelelő fogyasztási hőmérsékleten és a BJCP2015 (Beer Judge Certification Program) alapján, azaz a nemzetközi norma szerint történik.
2018-ban a szervezők célja az volt, hogy kiderítsék, mit főznek mostanában a Házisörfőző Egyesület tagjai, így szinte mindenki a kedvenc stílusában tud indulni a versenyen. A kategóriák most egész tágak lesznek, a hat kategóriával a BJCP2015 jelentős részét megpróbálták lefedni. A jelentkezéskor továbbra is meg kell adni a pontos kategóriát, a bírálók annak megfelelően fognak pontozni.
A kategória csoportok a következők lesznek:
- Láger
- Porter/Stout
- Belga
- IPA
- Ízesített/kezelt
- Savanyított/Brett
- Gerilla sörök (minden BJCP 2015 kategória szerint)
- SMaSH (Single Malt and Single Hop)
A nevezéskor kötelező pontosan megadni, hogy az adott sör milyen maláta, illetve milyen komló felhasználásával készült.
A nevezett söröket tehát március 4-től március 15-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz háromszor 0,5l-es vagy ötször 0,33l-es kiszerelésben. Az üvegeknek jelöletlen (nem dombornyomott) egyszerű (nem PET) sörösüvegnek kell lennie. A nevezett söröket csak felgumizott címkével lehet ellátni. A címkéket a nevezés során a rendszer biztosítja. A söröket csak azzal a címkével fogadják el.
A részletes kiírás itt olvasható.
Sok sikert mindenkinek!