• Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék
  • Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék

Perry

Írta: BeerPorn.hu

2018-02-12 | 22:22 Sörszótár

cider körtebor perry

Megosztás:

  • Megosztása a Tumblr-n
  • Email

Körtebor, a cider rokona. Hasonlóan készül, mint az almabor, de ebben az esetben a körte a fő alapanyag. Léteznek körte ízesítésű almaborok is.

Megosztás:

  • Megosztása a Tumblr-n
  • Email

Hírlevél

A feliratkozással tudomásul vettem és elfogadom a Beerporn.hu adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat.

 

A BeerPorn.hu a MailerLite szolgáltatást használja a hírlevelek kiküldéséhez. Amennyiben ezen az űrlapon a "Feliratkozás" gombra kattint, Ön elfogadja, hogy a beírt információkat a MailerLite szerverére továbbítjuk, ahol azokat az Adatkezelési szabályzatban és a Felhasználási feltételekben foglaltaknak megfelelően kezelik.

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre.

Programok

  1. Hegyaljai sörtörténetek Katona Csabával

    március 1. 18:30 - 20:00
  2. Házisörfőzők online versenye

    március 20. - március 21.

További programok sörimádóknak

Legfrissebb

  • Csak a vendéglátóhelyek nyitására várnak Kápolnásnyéken

  • Április végén nyit Budapest legkraftabb koncerthelyszíne

  • Bajban vannak a legendás német sörök

A sörszótárból

Barley wine

[caption id="attachment_7522" align="alignnone" width="800"] Fotó: Vinepair.com[/caption] Vagyis árpabor. Felső erjesztésű sörtípus. Általában a főzde legerősebb söre, leginkább télre időzítik a megjelenését, sok esetben évjárat megjelöléssel is ellátják. Karaktere az akár 2-3 évig tartó érlelésnek megfelelően változik: a maláta aromája tompul, idővel sherrys, portóis jegyek is felfedezhetőek benne. Leginkább pale ale malátából készül, karamell maláták kiegészítésképpen szerepet kaphatnak. Ritkán és kis mennyiségben pörkölt maláta is hozzáadásra kerülhet a karakter cizellálása céljából. A komló lehet angol vagy amerikai, az élesztő szintúgy. Színe a mélyaranytól egészen a sötét barnáig terjedhet. Hidegen lehet zavaros, habja kevés, nagy százalékban piszkos fehér színű. Illatban gazdag. Erős malátásság, karamell, kenyér, (aszalt) gyümölcsök jellemzik. Alkoholtartalma magas. Ízében visszaköszönnek az illatban tapasztaltak: kenyér meg a héja, karamell, aszalt gyümölcsök. Az oxidáció miatt megjelenhetnek a fent már említett boros jegyek. A korty vastag, krémes.

További szócikkek
  • Szerzői jogok
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Médiaajánlat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Google +
  • Írj nekünk
BeerPorn.hu

Minden jog fenntartva — © BeerPorn 2021.

loading Megszakítás
Nem sikerült elküldeni a bejegyzést - ellenőrizzük az email címet!
Email ellenőrzés sikertelen, próbáld újra
Sajnáljuk, a blog nem oszthat meg bejegyzéseket email-ben.