Cikk megosztása
Az emberek azért szeretnek „brit tudósok híreket” olvasni, mert azok általában valamilyen módon megcáfolják, hogy ami jó, az hízlal, vagy rákot okozhat. Most a kávéról derült ki, hogy – bármit is gondoltunk eddig – rendkívül egészséges. Pláne, ha a sörbe is kerül – tesszük gyorsan hozzá.
Az utóbbi években számos tanulmány demonstrálta a kávéfogyasztás és az egészségi kockázatok csökkenése közötti kapcsolatot. Egy új kutatás most azt mutatta ki, hogy a kávézás a bél baktériumflórájára is kedvező hatással van – írja az MTI.
A Baylor Gyógyászati Kollégium kutatási eredményei alapján elmondható, hogy a rendszeresen, napi több alkalommal kávézók baktériumflórája gazdagabb, a baktériumok egyenletesebben oszlanak el a vastagbélben, továbbá a kávéfogyasztók gazdagabbak a gyulladásgátló tulajdonságokban is, és jóval kisebb valószínűséggel tartalmazzák azt a baktériumtípust, amely az emésztési rendellenességekhez és az elhízáshoz köthető.
Li Jiao, a houstoni Baylor Gyógyászati Kollégium gasztroenterológiai professzora elmondta, hogy nem tudják, a kávé hogyan fejti ki pozitív hatását a bél mikrobiomjára. De szerinte a koffein és a kávé más tápanyagai befolyásolják a baktériumok anyagcseréjét, és ez hat a szervezet működésére.
A jó kávét mi is szeretjük, annyira, hogy vannak kedvenc, kávéval készülő söreink is. Ott van rögtön a First Craft Beer Foreign Extra Stoutja, a Fake Coffee, amely juharsziruppal és kávéval készült, szezonális termék volt, de reméljük újra felbukkan majd. Ugyancsak nincsen már, de amíg lehetett kapni, az abszolút kedvenceink között volt a Fehér Nyúl Szikra, amely egy tonikkal és kávéval készült APA. De vannak ám azért elérhető, jól sikerült kávés főzetek, elég ha csak a Reczer T30 Coffee Milk Stoutot, a Bodri Beer Optimus Stoutot, a Horizont Morning Joe-t vagy a Mad Scientist New York Mocaccino-t említjük. Próbálkozzatok ti is a kávés sörökkel!