A világ legnagyobb sörgyártó cége növényi alapú fehérjetermékeket készít majd a sörtörkölyből. Jöhetnek a fehérjeturmixok és az árpa alapú növényi tejek is.
Az AB InBev, amely többek között a Budweiser, a Corona, a Stella Artois és a Peroni márkák birtokosa is, és a világ legnagyobb sörgyártó cége, a jövőben igyekszik hozzájárulni a globális élelmezési nehézségek kezeléséhez.
A cég, amely – már csak méreténél fogva is – óriási mennyiségű sörtörkölyt termel, bejelentette, hogy a jövőben különböző növényi alapú fehérjetermékek előállításába fognak.
Ehhez együttműködést kötöttek az EverGrain nevű startuppal, amely a már felhasznált gabonából tud kivonni fehérjéket és rostokat, és azok felhasználásával készít tápanyagokban gazdag élelmiszer alapanyagokat.
A sörgyártási melléktermékekből így fehérjeturmixok, árpa alapú tejalternatívák és egyéb termékek készülhetnek, és nem is sokára: az EverGrain vadiúj üzemében már akár 2022 márciusában megkezdődhet a munka.
(Via)