Cikk megosztása
HopTop Brewery Eisbock
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Ha valamit, ezt a sörtípust nem a nyári napokra találták ki. Vagyis nem kitalálták, hanem a legenda szerint véletlenül készült először úgy, hogy egy sörfőzde udvarán a tradicionális német baksör megfagyott. Mert az eisbock lényege, hogy fagyasztásos eljárással koncentrálják a sört. Így történt ez a HopTopnál is, ahol Die Ramme sörüket „sűrítették” ilyen módon, elérve a 11 százalékos alkoholtartalmat, a kellő sűrűséget, és az intenzív ízvilágot. Eisbockot hivatalosan senki nem készített még Magyarországon, ami nem csoda, hiszen a készítése bonyolult, ráadásul semmiképp nem nevezhető a mindennapok sörének. Az eisbock jellemzően édes, fűszeres, gyümölcsös, és marha jól érlelhető. Mi is eltesszük télire. 🙂
Monyo Brewing All Together
Az All Together a New York-i Other Half Brewing kezdeményezése, lényege, hogy megosztottak egy receptet, és arra buzdították világszerte a sörfőzdéket, hogy a rájuk jellemző csavarral, készítsék el a sört, a belőle befolyó összegből pedig támogassák a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeket.
A Monyo Brewing All Together-be beszállt a folyékony élesztőket gyártó YeastFlow, és a Graphasel Design Studio is.
First Craft Beer Ruf Mich An
Annyit mondjunk, hogy hazy láger. A First belenyúlt valami egészen újba ezzel a sörrel, hiszen egy olyan alsóerjesztésű sörről van szó, amely átmenet az európai lágerek és a NEIPA között. Frankón. A sör jelentős mennyiségű, német komlóval készült (12 g/l), természetesen hidegkomlózva, tökre hézi, tökre illatos, és tuti, hogy megkóstolod majd, ha találkozol vele.
Reketye Brewing Co. All Together
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Az Other Half Brewing ötlete megtetszett a Reketyés srácoknak is, így ők is elkészítették a maguk variánsát, és – a támogatván őket – minden partnerüknek haszon nélkül adják ezt a sört. A Reketye All Together egy NEIPA, kemény 40 gramm/liter komlóval. Igazi gyümölcsös komlóbomba, egy csomó barackkal és citrusokkal. Lehengerlő, minden szempontból.
Rizmajer Sörfőzde Maibock
Bevált dolgokon minek változtatni? Csepelen idén is elkészült a májusi baksör, vagyis a Maibock, amit épp a májusi estékre találtak ki a németek. Malátás édesség, enyhén gyantás komlók, gazdag, sűrű test, melegítő alkohol, csodás szín. Masszív anyag!