Cikk megosztása
A sörpiacon cseppet sem mondható, hogy uborkaszezon lenne a július. Voltak is itt nagyszerű premiersörök, amelyek közül igyekeztünk minél többet megkóstolni. És milyen jól tettük! Ezek voltak az elmúlt hetek kedvencei.
HopTop Brewery Beet Blood
A HopTop még a Budapest Beer Weeken mutatta be a Beet Blood nevű, céklás gose sörét, amelyet viszont a fesztiválon kívül csak az elmúlt hetekben sikerült elcsípnünk. Az egyébként Hallertau Blanc komlóval készült sós sörben persze nem a komló, hanem a célka a lényeg, ami nem csak színében, hanem ízében is uralja az italt. De nem kell parázni, nincs földíz, van viszont frissítő „ivólé” fíling, kissé édeskés és nagyon céklás hangsúllyal. A többség azt mondja erre a sörre, hogy teljesen képtelenség egy egész üveggel egyedül betolni belőle, de nekünk ment!
Hopfanatic Brewery Straw Battle Berry
Afféle epres joghurt ez, ha azt nézzük, hogy egy epres milkshake sour IPA-ról van szó. A színe borostyános-narancssárgás, illatában szépen jönnek a gyümölcsök, komlók a háttérben, savanyúság lelágyítva. Tetszetős sör!
Krois Brewery LA Grisette
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Klasszikus, itthon mégis kevéssé ismert sörtípust választott nyári sörnek a Krois Brewery. Vallóniában a grisette nevű, könnyed búzasör volt a bányászok official itala. Menő citrusok, száraz lecsengés, alig egy kis alkohol. Remek frissítő!
Monyo Brewing & Uradalmi Sörmanufaktúra Summer Of Sixty Rye
A picit testesebb italok kedvelői is találtak újdonságot júliusban, például ott van a Monyo és az Uradalmi Sörmanufaktúra, az évente elkészített Hop Harvest utáni második közös söre, ami egy roggen. A rozsmalátával készült sör nagyon karakteres, malátás, benne tök jó banános jegyekkel. A név pedig olyan hülye, hogy egyszerűen csak imádni tudjuk! 🙂
972 Brewpub Blahalouisiana (A testemnek ha engedem)
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Újabb zenekaros sör bukkant fel július elején, méghozzá a Robotban, hiszen ott mutatták be a székesfehérvári 972 Brewpub és a Blahalouisana csapat maracujás New England IPA-ját. A sztori egyszerű: a székesfehérvári főzde tulajdonosai, Pásztori Ferenc és Pásztori-Horváth Renáta, régi és erős barátságot ápolnak a zenekar tagjaival, így adta is magát, hogy jó lenne egy közös sör. A tavaly óta működő főzdében sok próbafőzet után dőlt el a végső recept, így született meg „A testemnek ha engedem” névre keresztelt NEIPA. A Blaha dalcím az idei új albumról érkezett. A laza, funky groove-os dal mellé finomam passzol a sör, ami nagyon ködös, dzsúszos, épphogy keserű, kegyetlenül citrusos ital.
Yeast Side Brewery & Ugar Brewery Pusztaside
Ha azt gondolnád, Yeast Sideék tarsolyában nincsen több „side” végződésű sörnév ötlet, nagyot tévedsz! A Pusztaside egy galaxy, motueka és mosaic komlókkal agyontolt double New England IPA, aminek a 8 százalékos alkoholtartalma arra figyelmeztet, hogy semmi baj nincsen akkor, ha a nyári melegben megvárod vele az esti órákat. 🙂