Erőltetett menet: meddig bírják még az amerikai komlótermesztők?

Írta: BeerPorn.hu

2018-02-09 | 07:44 Hírek

Fotó: Brewpublic.com

Teljesítőképességük határán vannak az amerikai komlótermesztők. A komlómennyiség 79,5 százalékkal nőtt 2012 óta, a termelés 77 százalékkal emelkedett.

A Hop Growers of America éves jelentéséből kiderül, hogy teljes fordulaton pörög az amerikai komlóipar. Az aromakomlók iránt globálisan egyre nagyobb igény mutatkozik a kisüzemi/kézműves sörkultúrának köszönhetően.

Az iparági vezetők figyelmeztetnek arra, hogy a 2018-as terméshez az Egyesült Államokban további földterületek szükségesek. Az adatok összevetése után jól látszik, hogy az aromakomlók iránti megugrott kereslet csak úgy volt teljesíthető az elmúlt években, hogy jelentősen növelték a növény termesztésére szánt területet.

A szakemberek újból arra ösztönözték a sörfőzdéket és sörgyárakat, hogy folytassák azt a gyakorlatot, amely szerint előre jelzik a beszállítóknak, milyen mértékű komlófelhasználást terveznek a következő időszakban.

A Hop Growers of America éves statisztikai jelentésének középpontjában a három fő komlótermestő állam, Washington, Oregon és Idaho adatai állnak.

A teljes jelentés itt olvasható (pdf).