Cikk megosztása
Teljesítőképességük határán vannak az amerikai komlótermesztők. A komlómennyiség 79,5 százalékkal nőtt 2012 óta, a termelés 77 százalékkal emelkedett.
A Hop Growers of America éves jelentéséből kiderül, hogy teljes fordulaton pörög az amerikai komlóipar. Az aromakomlók iránt globálisan egyre nagyobb igény mutatkozik a kisüzemi/kézműves sörkultúrának köszönhetően.
Az iparági vezetők figyelmeztetnek arra, hogy a 2018-as terméshez az Egyesült Államokban további földterületek szükségesek. Az adatok összevetése után jól látszik, hogy az aromakomlók iránti megugrott kereslet csak úgy volt teljesíthető az elmúlt években, hogy jelentősen növelték a növény termesztésére szánt területet.
A szakemberek újból arra ösztönözték a sörfőzdéket és sörgyárakat, hogy folytassák azt a gyakorlatot, amely szerint előre jelzik a beszállítóknak, milyen mértékű komlófelhasználást terveznek a következő időszakban.
A Hop Growers of America éves statisztikai jelentésének középpontjában a három fő komlótermestő állam, Washington, Oregon és Idaho adatai állnak.
A teljes jelentés itt olvasható (pdf).