Cikk megosztása
Fel kell lassan venni azt a sapkát, nincs mese! Áttekertük az órákat, délután kettőkor sötétedik, holnapután karácsony, aztán újév; január, február, itt a nyár. De előbb lássuk csak, mely sörökről beszéltünk sokat októberben!
Minek ide James Bond és Elszúrtuk, amikor továbbra is elmondható, hogy kedvenc sörfőzdéink jobban tartanak minket, mint a túlcuki nagymama az unokát. Hatfogásos ajánlónk jön!
Invitro Brewing Myrkwood
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Októberben igazán megmelengette a fekete szívünket a Myrkwood, amihez teljesen természetes, hogy Wagner vagy Marduk lemezeket hallgatunk, hiszen a Myrkwood a germán mitológia fontos helyszíne, az erdő, ami sötét, mint egy fekete IPA. Van itt komló, van itt sportos test, csodás szín, és ha eleget iszol belőle, találkozhatsz Freyjával, Odinnal, ha még többet, Lokival is.
Monyo Brewing & Uradalmi Sörmanufaktúra Hop Harvest 2021
Október 20-án mutatták be a Monyo és az Uradalmi Sörmanufaktúra 2021-es frisskomlós IPA-ját. Idén elég esős volt a komlószüret, de a termés elég jól alakult, összesen 70 kilónál is több leveles komlót használtak a sörhöz, egészen pontosan Northern Brewer és a Magnum fajtákat keserű, Chinook, Cascade, Centennial és Bácskai típusokat pedig aromakomlókként, a hidegkomlózás Cascade-dal zajlott, természetesen már a vadiúj Monyo főzdében. Kóstold olyan frissen, amilyen frissen csak tudod!
Horizont Brewing Sour Series Margherita Pizza Gose
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Az egyébként is Pazar Sour Series sorozatból is kitűnik a Horizont új savanyúsága, amely egy gose, Margherita Pizza néven, de a pizzaságból leginkább a paradicsom és a bazsalikom érződik. A legjobb benne a nagyszerű egyensúly: semmit nem toltak túl, épp olyan, amilyet elképzelsz, amikor egy jó paradicsomos-zöldfűszeres, enyhén sós sörre gondolsz. És ki ne gondolna ilyesmire rendszeresen? 🙂
Dinnyére SØRT
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A One Beer Pub extrémsör versenyének legjobbja, ami a Reketye Sörfőzdében készült el, nem házisör formájában. Továbbra is sárgadinnye, uborka és kapor a három kulcsszó, az alapsör pedig egy sós-savanyú ale. Talán meglepő, de az összehatás nem olyan, mint amire elsőre gondolnál.
Maradt kérdésed?
Reketye Brewery Godfather II.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Sokak szerint a Keresztapa trilógiából a második a legjobb rész. Az, hogy a Reketye NEIPA sorozatából melyik lett a legjobb, döntsd el te, hiszen időközben megjelent a harmadik is! De most összpontosítsunk a második epizódra, amiben a Vic Secret és a Columbus komlók kaptak kulcsszerepet. Krémes, dús komlóaroma, szuper szín, sokkal behízelgőbb, mint a Don.
Mad Scientist Cola 0
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Kólás gumicukor ízű savanyított braggot, vagyis malátával és mézzel készült sör. A Mad Scientist jó ideje otthon van a műfajban, de a kólás-gumicukros még tőlük is meglepő, de csak annyira, hogy azt kérdezzük: miért csak most? 🙂 Ez egy olyan kóla, ami nem túl édes, és nem is kell elcseszni mindenféle hozzáadott alkohollal, mert 8 százaléknyi már alapból van benne. De ezt csak akkor veszed észre, ha már a másodikat iszod, vagy ha elolvasod a dobozon, mert eldugták a kólás gumicukor íze mögé. Gyilkos. 🙂