Cikk megosztása
A háttérben nagyban zajlik már az egyeztetés arról, hogy milyen is lesz pontosan az első török-magyar sörvacsora, amelyre március végén kerül sor. Török ételek, magyar sörök – méghozzá teljesen bevállalós formában!
Március 28-án este a török gasztronómia magyar helytartója, a Nar Gourmet blog szerzője, Tóth Ági, valamint a Beerganika és a BeerPorn.hu legénysége török sörvacsorát tart, ahol a világ egyik legizgalmasabb konyhájának különleges ételei mellé izgalmas magyar craft sörök kerülnek.
Érezd Észak-anatólia hegyeinek illatát már a welcome italnak kínált vadkakukkfű teában, majd ízleld meg a sós sör és a mentás joghurtleves meglepő kombinációját, hogy aztán egy vagány IPA kíséretében találkozz a török előételek színpompás ízeivel! És akkor még a pikáns főétel és a belga dubbel szokatlan párosításáról, valamint a NEIPA és a török tejszínes aszalt gyümölcsös desszert kombinációjáról nem is szóltunk…
Íme a részletes menü:
- Zahter çayı (török hegyi vadkakukkfű tea)
- Düğün çorbası: marhaalaplével készült joghurtleves csicseriborsóval és rizzsel, tetején mentás olvasztott vajjal – gose sör
- Meze válogatás: Babagannuş (sült paradicsomból, paprikából és padlizsánból készült saláta) / Cevizli biber (dióalapú paprikapasztás krém római köménnyel) / Bezirgeni (szárított paprikából készített hagymás, olívaolajos saláta) – sour IPA
- Sarımsak aşı (újfokhagymával, marhahússal készült ragu gránátalma balzsamecettel és paprikapasztával, bulgurral tálalva) – dubbel sör
- Incir ve kayısı tatlısı (szirupban főtt szárított füge és sárgabarack dióval, török tejszínnel) – NE IPA
Egyetlen megismételhetetlen este, ahol a török ízek lelnek magyar sörpárokra, miközben hihetetlennek tűnő, de személyesen átélt török gasztrosztorik, és a sörfőzők történetei szórakoztatnak!
Jegyár: 12 990 Ft/fő
További részletek az eseményben!
A helyek fogynak, foglalj mihamarabb itt!