• Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék
  • Hír
  • Magazin
  • Program
  • Sörszótár
  • Sörfőzdék

Árpa

Írta: BeerPorn.hu

2016-03-05 | 17:32 Sörszótár

árpa sörgyártás

Megosztás:

  • Megosztása a Tumblr-n
  • Email

Az árpa (Hordeum vulgare) a hideg mérsékelt öv egyik legfontosabb gabonaféléje. Sörgyártáshoz és malátagyártáshoz a kisebb fehérjetartalmú árpa ideális.

Megosztás:

  • Megosztása a Tumblr-n
  • Email

Hírlevél

A feliratkozással tudomásul vettem és elfogadom a Beerporn.hu adatkezelési tájékoztatójában foglaltakat.

 

A BeerPorn.hu a MailerLite szolgáltatást használja a hírlevelek kiküldéséhez. Amennyiben ezen az űrlapon a "Feliratkozás" gombra kattint, Ön elfogadja, hogy a beírt információkat a MailerLite szerverére továbbítjuk, ahol azokat az Adatkezelési szabályzatban és a Felhasználási feltételekben foglaltaknak megfelelően kezelik.

Köszönjük!

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre.

Programok

  1. First Local Terasz Nyitóhét

    április 21. - április 25.
  2. Mad Kert Grand Opening

    április 23. - április 25.
  3. Double X – online női sörkósotló, nem csak nőknek

    április 23. 19:00 - 21:00
  4. Nyitott Főzdék Napja 2021 – tavasz

    június 5.
  5. Alsóörsi Sörnapok 2021

    július 6. - július 11.

További programok sörimádóknak

Legfrissebb

  • Sörszövetség: az új termékek is bizonyítják, hogy a fellendülésben bízik a hazai söripar

  • Konzultáció az újranyitásról – Podcast

  • Egy kupac trappista sör az USA-ból

A sörszótárból

Lambic

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Beerporn magazin (@beermagazin) által megosztott bejegyzés, Jún 2., 2019, időpont: 10:31 (PDT időzóna szerint)

A búzasöröknek olyan fajtája, amelyet csak Brüsszel környékén készítenek. A lambic spontán erjesztésű sör, ami azt jelenti, hogy a Brüsszel melletti Senne-völgy természetes mikroklímájában élő organimusok indítják be a sörlé erjedését. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a sörlevet lehűtik, majd az élesztő hozzáadása helyett kitárják a főzde ablakait, megvárva, amíg a levegőben található élesztőgombák kezdik el a cukrot alkohollá és szén-dioxiddá alakítani. Az elsődleges erjedést követően a sört hordókba, vagy tartályokba fejtik, majd megkezdődik az érlelés. Az egy évnél fiatalabb sörök neve - hasonlóan a borokéhoz - „új sör”, a két évesek nevezhetőek „öreg sörnek”. A lambicnak több változata ismert. Öreg és fiatal sörök keverékét faronak, a palackban érlelt változatokat gueuze-nek nevezik, emellett léteznek ízesított lambicok: a kriek a meggyes, a framboise a málnás változat.

További szócikkek
  • Szerzői jogok
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Médiaajánlat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Google +
  • Írj nekünk
BeerPorn.hu

Minden jog fenntartva — © BeerPorn 2021.

loading Megszakítás
Nem sikerült elküldeni a bejegyzést - ellenőrizzük az email címet!
Email ellenőrzés sikertelen, próbáld újra
Sajnáljuk, a blog nem oszthat meg bejegyzéseket email-ben.