Cikk megosztása
Eric Toft Németország egyik legelismertebb sörfőző mestere, pedig az USA-ból érkezett az európai országba. A minőségről való elmélkedés és a „legfogyasztóibb” típusú sör mellett a Chef & Pincér interjújában a sörfőzés trendjeiről is sokat beszélt.
Szerinte a legnagyobb trend a komló és komlóvariációk alkalmazása, hiszen „a komló a legizgalmasabb és legszexibb alkotórész”. Emellett a savanyú sörök divatjának felívelését nevezte még jól látható folyamatnak, hozzátéve, hogy várakozásai szerint fellendülés várható a lágerek és Pilsner-típusú sörök területén is.
Korábban mi is írtunk róla, hogy több olyan sörfőző is működik Németországban, akik felülvizsgálnák a német tisztasági törvényt. Ezzel kapcsolatban Toft elmondta, hogy belefáradt a Reinheitsgebot-ellenes vitákba, és az ő szemében a törvény inspiráció forrása, hiszen azzal, hogy az általa megszabott keretek közt kell dolgozni, kreatívan kell gondolkozni.
A teljes interjú itt olvasható.