Cikk megosztása
Ezt a házi snacket pillanatok alatt lehet összedobni, ráadásul a semmiből! Kellenek hozzá olajos magvak, Sriracha szósz és egy IPA. Nagyjából negyed óra alatt összedobható, szóval épp szuper egy sörözgetős estéhez!
Ráadásul – mivel totál házilag készül – nagyon szabad kezet ad a recept, vagyis úgy alakíthatod, ahogy szeretnéd. Szükséged lesz hozzá kb 1,5 dl IPA-ra, 2 teáskanál barna cukorra, 1 evőkanál vajra, Sriracha szószra és kb. 30 dkg vegyes magra (dió, török- és földimogyoró, kesudió, stb.).
Az elkészítéshez melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit szilikon sütőlappal, vagy sütőpapírral. Aztán egy serpenyőbe mehet bele a barna cukor és a sör, melegítsd közeped lángon, és kevergesd, míg a cukor fel nem oldódik. Ha ez megtörtént, főzd még pár percig, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat és az ízlés szerinti mennyiségű chiliszószt. Ezzel meg is van a bevonat, amelyet rá szeretnénk pirítani a magvakra.
Ehhez szórd a magokat a serpenyőbe, és jól keverd el a fűszeres-sörös szósszal, majd öntsd az egészet az előkészített tepsibe, szépen oszlasd el, hogy mindegyiket egyenletesen érje a hő, majd mehet be a sütőbe!
6-8 perc pirítás után jöhet egy keverés, és még 6-8 perc elteltével már majdnem kész is van, már csak meg kell várni, hogy kihűljön. Hogyha elhűlés után ragacsos maradt, az attól lehet, hogy nem pirítottad elegendő ideig, de tapasztalat, hogy úgy is elfogy majd, a következőnél pedig már profi leszel! 🙂
(Via)