Cikk megosztása
1. A sör jéghidegen az igazi
A sör íze a legjobban 5 és 12 fok között jön ki kóstoláskor – ez függ az adott sörstílustól. A gyakran túlhűtött sör oka, hogy szinte lezsibbad tőle a száj, így a vendég többet fog inni, mert olyan lesz, mintha csak vizet inna – legalábbis Bryan Carey, a Great Beer Now szerzője szerint.
2. Minden lager sör világos és ízetlen
Csakúgy, ahogyan az ale-eknek is számtalan stílusa létezik, miért ne lehetne a lagerek között is izgalmas tételekre bukkanni? Keresd a dupla bak söröket, a füstölteket vagy a feketéket – javasolja Ben Brausen, a Craft Beer Time-tól.
3. A barna és a fekete sörök mindig erősek
Zach Mack, a New York-i ABC Beer Co. tulajdonosa azt mondja, abból, hogy a sör sötét színű, nem következik egyenesen, hogy magas az alkoholtartalma. A közkedvelt, világosabbak közé sorolható IPA-k alkoholtartalma általában jóval magasabb, mint azé a stouté, amelyet lehet, hogy épp a feltételezett erőssége miatt nem szeretnél megkóstolni.
4. Az üveges sör jobb, mint a dobozos
Michael Arp, a The Blue Collar Foodie szerzője szerint évtizedekig élt az a vélekedés, hogy az üveges sör jobb minőségű a dobozosnál, de ez a trend fordulóban van. A sör napfény hatására veszít a minőségéből. Az ultraibolya sugárzás tönkreteszi az italt, ezért Michael Arp a dobozos sört javasolja az üvegessel szemben.
5. Azt gondolod, hogy nem szereted a sört
Amikor valaki azt mondja, hogy nem szereti a sört 10 esetből kilencszer csak arról van szó, hogy nem ismeri még azt a sörstílust, amely a kedvére való – véli Anne Becerra, a New York-i Taproom No. 307 sörszakértője. A sörök nem egyformák, számtalan íz és stílus létezik. Akinek nem tetszik az egyik, bizonyára talál egy másik fajtát, amely a kedvére való.