Sört a besamelbe?

Írta: BeerPorn.hu

2016-09-10 | 07:24 Magazin


Itt a recept négy fő részére!

Hozzávalók:

  • 350 g szarvacska tészta
  • 150 g apróra vágott bacon
  • 60 g vaj, szintén darabolva
  • 35 g liszt
  • 1 teáskanál angol mustár
  • 300 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 200 ml sör
  • 100 g reszelt cheddar
  • 40 g finomra reszelt parmezán
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és főzd meg a tésztát (al dente!).

Közben süsd egy serpenyőben 5 percig a szalonnát, hogy szép ropogós legyen, ha ezzel megvagy, mehet rá a főtt tészta.

Olvaszd meg a vajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a lisztet és a mustárt. Főzd 1-2 percig, várd meg, míg szép sima lesz az állaga, aztán vedd le a tűzről, add hozzá fokozatosan a tejszínt, a tejet és a sört. Keverd simára és főzd közepes lángon 5-8 percig, vagy amíg forrni kezd és besűrűsödik. Aztán mehet hozzá a reszelt cheddar és a parmezán.

Keverd össze a mártást a tésztával, tedd egy megfelelően mély tálba, szór meg zsemlemorzsával, parmezánnal és a petrezselyemmel, majd süsd még 25-30 percig, amíg szép aranyszínű nem lesz. A siker garantált!