fbpx

5 meglepő sörkorcsolya, amelyet még nem kóstoltál

Írta: BeerPorn.hu

2016-08-10 | 07:49 Magazin

Fotó: Flickr/Simon Long

Fotó: Flickr/Simon Long

A Sörszövetség nagy erőkkel keresi épp a legjobb magyar sörkorcsolya ötleteket. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak – írják, de mi most egy kicsit messzebb merészkedtünk, hogy megnézzük, mit esznek sörözés közben a messzi vidékek lakói.

 

1. Vyalenaya ryba – az orosz szárított hal

Fotó: Livemaster.ru

Fotó: Livemaster.ru

Apró halak, amelyeket rengeteg sóval szárítanak meg. Ez a „snack”, más néven a vobla, a XIX. századtól népszerű Oroszországban. A ’90-es évektől nagyipari méretekben is előállítják, ugyanakkor sokan a mai napig házilag készítik, hiszen nem kell hozzá más, mint só, hal és a zsinór, amire kiakasztják megszáradni.

2. Black Pudding – az ír véres hurka

Fotó: Tyronetribulations.com

Fotó: Tyronetribulations.com

Nem sok köze van a miénkhez, hiszen ez nem sertés, hanem marhavérrel készül, zabpehellyel, és hidegen is fogyasztják.

3. Lupin bab – a portugálok kedvence

Fotó: Legalnomads.com

Fotó: Legalnomads.com

Ez egy portugál klasszikus. A tengeri bab mindenhol kapható és filléres áru az országban, szívesen fogyasztják a sörök mellé pácolt formában. Ilyenkor sóval, fokhagymával, feketeborssal, friss petrezselyemmel ízesítik.

4. A spanyol halcsipsz

Fotó: Dinneratsixthirty.com

Fotó: Dinneratsixthirty.com

Ha valahol, hát Spanyolországban végtelen a sör/bor korcsolyák változatossága. Sörök mellé pedig az egyik legkedveltebb ez az olajban kisütött apró hal, amelyhez különböző mártogatósokat kínálnak. Remekül csúszik velük az ital!

5. Thai tücsök és bogár

Fotó: Click-snap-shot.blogspot.hu

Fotó: Click-snap-shot.blogspot.hu

A Távol-keleten egyáltalán nem ritka, hogy sült bogarakat, tücsköket, szöcskéket, hernyókat és lárvákat ropogtatnak sörözés közben. Ezek többnyire frissen készülnek és különböző – chilis, ecetes, sós – fűszerezést, valamint izgalmas szószokat kapnak.