Cikk megosztása
Pár év szünet után az ősszel újra működni kezd a Sernevelés, vagyis a Hedon és MONYO Brewiong alapító Németh Anti sörkóstoló sorozata. Már megvan, melyek lesznek az első képzések!
A Sernevelés tanfolyamainak helyszíne természetesen a MONYO Brewing Taproomja lesz, így egyből a főzdébe is benézhetnek a résztvevők. Az egyes alkalmak egy-egy sörtípus köré szerveződnek, de lesz kóstoló az USA és Nagy-Britannia ikonikus söreiből is.
A workshopok alatt pedig nem csak a sörök történetével és ízvilágával ismerkedhetsz meg, hanem kóstolhatók lesznek azok alapanyagai is, emellett pedig megismerhető lesz az is, hogyan működik egy kisüzemi sörfőzde.
Hat téma már meg is van!
A weboldalon már fent is van hat kurzus, amelyek közül az első itt van a nyakunkon!
Ezen a cseh lágertől többek között a bajor búzasörön és az amerikai IPA-n át egészen az ír stoutig megy a kóstolás, miközben szó esik majd a sör történetéről, alapanyagairól és a sörkészítés folyamatáról is.
Nagy búzasörös kalandozás a Hefeweizentől a Weizenbockon és a Dunkelweizenen át, keresztül a Witbieren, egészen a búza IPA-ig és az amerikai búzasörig.
A program itt besűrűsödik, hiszen egy héttel a búzák után már jön is az IPA! Kiderül, hogyan vált ez az egyik legnépszerűbb sörtípussá a világon, és milyen sokszínűek a típus alkategóriái! Köztük az East Coast, a New England, a Milkshake és a Black IPA is!
Hogy is történt az amerikai sörforradalom? A workshopon kiderül, melyek voltak az ikonikus sörfőzdék és sörök, és kiderül az is, milyen hatással volt a világra a sörforradalom és hol tart most. Mindezt hat nagyon fontos sör kóstolása közben.
A workshopon megtudhatod, milyen paramétereket szokott mérni egy sörfőzde, milyen eszközöket használ. Megnézheted, mi minden történik egy sörüzemi laborban!
Izgalmas brit sörök és a hozzájuk tartozó sztorik a jövő év első kóstolóján. Jöhetnek az angol IPA-k, porterek, stoutok, vagy épp az ír vörös!
A workshopok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek és 21 óráig tartanak. További részletek a Sernevelés weboldalán!