Cikk megosztása
A nagyközönség előtt eddig zárt sörfőzdék is úgy döntöttek: május 21-én, a Nyitott Főzdék Napján megmutatják magukat a fogyasztóknak. Az országos program több, visszatérő kisüzemet is köszönt a résztvevők között, hivatalos sörtípusa pedig a belga búzasör lesz.
2022-ben május 21-én lesz a Nyitott Főzdék Napja, amikor kinyitnak a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy bemutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek. Ezen a napon sörbemutatók, főzdetúrák, sörkóstolók várják a magyar sörfőzdékbe látogató vendégeket.
Második alkalommal lesz „hivatalos söre” a Nyitott Főzdék Napjának, ezúttal a belga búzasör, vagy más néven witbier lesz a kiemelt sörtípus. Ezt a fajtát már évszázadokkal ezelőtt is készítették Flandriában. Jellegzetessége, hogy búzamalátával, citrushéjjal és korianderrel készül. Egyszerre édeskés, enyhén citrusos, krémes kortyérzetű sör, amelyet előszeretettel készítenek a sörfőzdék immár szerte a világban.
A Nyitott Főzdék Napjának weboldala már elindult, folyamatosan kerülnek fel az újabb és újabb résztvevők. Akik már biztosan várják májusban a kíváncsi látogatókat:
- Baz Beer
- Cecei Sörüzem
- Etyeki Sörmanufaktúra
- Fehér Nyúl Sörfőzde
- First Craft Beer
- Hoptop Brewery
- Horizont Budapest
- Hübris
- Kissler Sörfőzde
- Krenner Brewery
- Krois Brewery
- Mighty Millers
- Monyo Brewing
- Nopara Gyógysertár
- Szent András Sörfőzde
- Ugar Brewery
- Vaskakas Sörfőzde
További részletekért és friss információkért keresd fel a Nyitott Főzdék Napja oldalát, és csatlakozz a Facebook eseményhez!