Cikk megosztása
Nem jellemző, hogy a Dreher Sörgyárak búzával dolgozna, most mégis ez történt. Az újdonság egy alsó erjesztéssel készülő, alacsony alkoholtartalmú, könnyed nyári ital lett.
A Drehernél 2021-ben átadott Sörműhely és az ott készülő ANTL sörök lényege, hogy a gyár sörfőzőmesterei szabadabban kísérletezhessenek az ötleteikkel és a bátrabb, szűk célcsoportokat megcélzó receptjeiket is megvalósíthassák.
Néhány – jellemzően budapesti – vendéglátóhelyen pedig kizárólag csapolva a nagyközönség is megkóstolhatja az ANTL söröket. A csapokon aktuálisan mindig két ANTL sör érhető el: az új Búza Session Lager a korábban bemutatott Key West APA mellé érkezik.
„Az ANTL Búza Session Lagert a megszokott árpamaláta mellett búzamaláta, búza- és zabpehely hozzáadásával készítjük. Komlónak citrusos és enyhén fűszeres ízjegyeket hordozó fajtákat választottunk, ezek a hagyományos búzasöröknél megszokottnál jobban dominálnak a főzetben. Az igazi csavar, hogy az erjesztéshez láger élesztőt használtunk. Ezzel, és az alacsonyabb, 4,1 százalékos alkoholtartalommal egy könnyed, mégis kiegyensúlyozott nyári sört mutatunk most be” – mondta el a receptjéről Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.
Az ANTL Búza Session Lager közel ötven vendéglátóhelyen lesz elérhető, kizárólag frissen csapolva, illetve több fesztiválon is felbukkan majd.