- Ez a program elmúlt.
Kerekasztal beszélgetés a sörről
2018. 11. 26. 19:00
Esemény navigáció
Új, rendszeres programot tervez a KEG Sörművház, ami nem más, mint egy nyilvános kerekasztal-beszélgetés a sörről. Néhány sörfajta és egy-két fontos-érdekes téma boncolgatása, nem csak egy nézőpontból. A meghívott vendégek 4-5 témában mondják el és ütköztetik véleményüket.
A november 26-ára tervezett témák:
- A Brut IPA mint felfutóban lévő önálló sörtípus. Az idei év nagy dobása, vagy csak kísérlet?
- Boros sör vagy sörös bor? Avagy a bor a sörben divat.
- Hogyan viszonyulnak egymáshoz a kézműves/kisüzemi és az ipari/nagyüzemi sörök. Miért kezdett el kisüzemek által favorizált típust gyártani a nagyüzemi? Kinek jó, kinek jobb ez a folyamat? Mekkora a kézműves sörök részesedése a teljes magyar piacon, milyenek a trendek és mik a várakozások? Hogy lesz valaki házi sörfőzőből az egyik legnagyobb magyar sörgyár egyik új sörének receptadója?
- Porter. Mit tudunk erről a kiváló fajtáról, milyen a jó porter, milyen típusai vannak, és ezekből milyeneket készítenek idehaza?
- Nitróhullám. Nitrózzunk, vagy ne? Mit lehet és mit nem és mit kell nitróval csapolni, vagy nitróval hordózni. Stout, porter OK. És hogyan tovább? Tényleg jobb, vagy csak blöff? És van olyan sör is, amit nem jobbá, hanem rosszabbá tesz a nitrózás?
A vendégek:
- Németh Antal (Monyo Brewing)
- Fekete Dániel és Vizkelety József (Dimbo Lab)
- Lehmajer Viktor (Heineken Hungária)
Műsorvezető-moderátor: Reczer Gábor
Az esemény ingyenes, de a részvétel előzetes helyfoglaláshoz kötött!