fbpx

Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez a program elmúlt.

Gin és tonic kóstoló a FIRST Taproomban

május 25. 19:00 - 22:00

| 6000Ft

Esemény navigáció

A FRIST Taproom legújabb kulináris utazása nem más, mint egy gin és tonic kóstoló, Rácz Zoltánnal a Pernod Ricard márkanagykövetével.

Az este folyamán sok mindent megtudhatsz a holland genever, majd az abból kifejlődő gin történetéről, mikötben az alábbi tételeket kósotlhatod:

  • Beefeater – Hamisítatlan Londoni íz, amely a ginek között a legtöbb díjat zsebelte be hosszú története során. A Beefeater sztori 1820-ig nyúlik vissza, amikor is a Taylor család megalapította a The Chelsea Distillery főzdét London szívében. A családi vállalkozást egy James Burrough nevű úriember vette meg 1863-ban és a Beefeater márkanév ekkor indul világhódító útjára.
  • Malfy – Az Amalfi életstílustól inspirálva a Malfy gin teljes mértékben magában hordozza a ’La Dolce Vita’ életérzést. A Malfy gin manufaktúra alapítói, Carlo Vergnano és Beppe Ronco már a kezdetekkor is tudták, hogy milyen szenvedélyes, friss és lüktető italt szeretnének létrehozni. A Malfy Originale Gin egy klasszikus, nem tipikusan száraz gin kézzel szüretelt borókával és igazi olasz napsütötte citrommal, amely a minőségi fűszerekkel és növényekkel kiegészülve igazi mediterrán stílusú gin különlegességet eredményez.
  • Malfy rosa – Néhány szicíliai rózsaszínű grapefruit, olasz citrom és kézzel válogatott boróka elegáns fúziója hozza létre a Gin Malfy Rosa kiadást. A Malfy Gin Olaszországban, Torino külvárosában, Moncalieriben készül. Ez az olasz régió híres kiváló borairól és párlatairól. A Torino lepárló 1906 óta a Vergano család tulajdonában áll, már a második generáció működteti. Italaival egy idillikus olasz életérzést a “dolce far niente”-t idézi fel: ülsz a teraszon, gyönyörködsz a pazar kilátásban, élvezed a semmittevés édes művészetét.
  • Kinobi – A KI NO BI Kyoto Dry Gin olyan japán növényi anyagokból készül, mint a Kiotó prefektúra északi részéből származó sárga yuzu, akamatsu faforgács (japán vörös fenyő), bambusz, az Uji régióból származó gyokuro tea és zöld sanshō (japán bors) bogyók. A 45,7%-os abv-re palackozott KI NO BI rizsszesz-alapot és tiszta talajvizet használ, amelyet a híres Fushimi szakéfőzési negyedből nyernek. Nem csak a lepárlás tudományát mutatják be, ahogyan mások korábban, hanem a keverés ősrégi művészetét is.
  • Monkey 47 – Egy szokatlan vagy még inkább különleges gin Németországból, egyenesen a Fekete-erdőből. A Monkey 47 egy egyedi és fontos összetevőt is tartalmaz. Nem, nem majmot, hanem tőzegáfonyát! Összesen nem kevesebb, mint 47 féle növénnyel ízesítik, és 47 fokon palackozzák. Ez a rengeteg, jól összeválogatott összetevő meg is hozta a gyümölcsét, hisz 2011-ben mind a World Spirits Awards-on, mind az International Wine and Spirits Competiton megmérettetésen arany érmet nyert a gin kategóriában.

A kóstoló létszáma limitált! Ha szeretnéd bebiztosítani a helyedet, jelentkezz minél hamarabb ezen a linken!

Részletek

Dátum:
május 25.
Időpont:
19:00 - 22:00
Összeg:
6000Ft
Esemény címkéi:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/3312026435774189

Helyszín

First Craft Beer Co.
Külső Váci út 83.
Budapest, 1044
+ Google Térkép