Cikk megosztása
Az osztrák Universität Innsbruck azt mutatta ki, hogy azok, akik szeretik a keserű dolgokat, így a kévét feketén, a tonikot, vagy épp az IPA söröket, könnyen lehet, hogy rosszindulatúbbak.
A természetes kételkedéssel és félmosollyal fogadott eredményeket egy olyan kutatás eredményire alapozzák, amelyben 1000 ember vett részt. Az 1000 vállalkozó szellemű két tesztben vett részt. Az egyikben különféle étel- és italtípusokat kellett rangsorolniuk 1-től 6-ig, a másikban pedig a személyiségükre vonatkozó kérdéseket kellett megválaszolniuk. A tudósok úgy vélik, a feltételezésnek jogalapot ad a tény, hogy a keserű ízeket egyfajta figyelmeztetésként ismeri fel agyunk, hiszen általában a keserű dolgok károsak, vagy éppen mérgezőek – ezért kedvelhetik jobban a rosszindulatú, netán erőszakos emberek. Ennyi.
Ha ezzel a logikával vizsgálódunk, a tudomány egyébként azt mondja, hogy az édes ízek kedvelői a leginkább segítőkészek. Mondjuk Micimackó tényleg kedves fickó, ha csekély értelmű is.
(Via)