Cikk megosztása
2019. június 7-10. között második alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált, Gyula városában, és idén is jön a Central European Beer Awards Sörverseny, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdéknek, illetve a házi sörfőzők részére hirdetnek meg.
A fesztivál négy napja alatt Gyulán a kézműves sörök és a street food lesz a figyelem középpontjában. A rendezők célja, hogy idén is magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó rendezvényt hozzanak létre.
A fesztivál kísérőrendezvényeként szervezett Central European Beer Awards 2019 versenyre tehát kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők nevezhetnek, két külön kategóriában.
A versenyszabályzat itt, a regisztráció pedig itt található. Utóbbira egészen 2019. május 6-án, 24.00 óráig van idő. A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan különböző 3 tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét és fajtáját. Beküldési határidő: 2019. május 13. 12.00 óra
Az érzékszervi zsűrizés időpontja május 16-17 lesz, Békéscsabán a Panoráma Hotel éttermében. A verseny 20 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát. A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével. A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek majd.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2019. június 7-10. között kerül sor a Gyulai Kézműves Sörfesztiválon. A tavalyi eredmények itt találhatóak.