Cikk megosztása
La Grilla a neve annak a mexikói sörnek, amelybe a gyártók bogarakat főznek bele, szándékosan. Ezzel azt próbálják bizonyítani, hogy a rovarok ilyenformán is az étrendünk részévé válhatnak.
Az ehető rovaroktól sosem idegenkedtek annyira Mexikóban, mint mondjuk Európában. Az egészséges és ökológiailag fenntartható fehérjeforrásként számon tartott ízeltlábúak pedig most egy porterben bukkannak fel.
A La Grilla sört kis tételekben tesztelik Querétaróban, ahol egy helyi kisüzemi sörfőzde és egy rovarok felhasználásával gluténmentes és kenyértermékeket gyártó cég fogott össze.
A projekt során megállapították, hogy a porított tücskök enyhén pirítva nagyon hasonló ízűek az árpához és a rozshoz, ezért lehet velük helyettesíteni a gabonafélék egy részét porter gyártásakor.
Az éghajlatváltozás miatt Mexikóban egyre kevésbé termelhető jó minőségű sörárpa – olvasható az Axios hírében.