A sörkert a hétvégék apró csodája: nincs benne semmi bonyolult, mégis egyre kevesebb van belőle – írja a júliusi Magyar Konyha, amely összeszedte a budapesti top 10-et.
Régebben a Balatonról sokaknak a lángos és a hekk jutott az eszébe, az elmúlt időszakban azonban a nyaralók növekvő igényeinek hála, óriási gasztronómiai fejlődés indult be a tó körül. Sörajánló az új beach foodokhoz!
Június utolsó csütörtök estéjén kiderült, hogy az igazi beerporn foodporn nélkül nem ér semmit. A Jardinette Kertvendéglő ezúttal a Szent András Sörfőzdét látta vendégül. Hamarosan azt is eláruljuk, hogy melyik étel, melyik sörrel gabalyodott egészen felnőttfilmesen egymásba.
Idén először kóstolhatta a soproni VOLT Fesztivál közönsége a Soproni újdonságát, az IPA-t, amely az első nagyüzemi india pale ale próbálkozás Magyarországon. Lássuk, mit szóltak hozzá a fesztiválarcok! Videó!
Egyre hangosabbak azok a sörfőzdék, amelyek minél gyorsabban hanyagolnák az IBU (international bitterness unit) értékek használatát. Szerintük semmi jelentősége nincs az IBU értéknek mondjuk egy kortárs IPA esetében.
A honfoglalóktól italától az ipari sörfőzés megindulásán át napjainkig kalauzol a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum vadiúj kiállítása, ahol az is kiderül, hogyan készül a sör.
Kevés szomorúbb dolog történhet meg egy házibulin annál, hogy elfogy a sör, és a közeli éjjelnappali kevésbé széles kínálatából kell feltölteni a készleteket. A Csapház nemrég indult házhoz szállítás szolgáltatása az otthoni sörözés új korszakát hozta el.
Rengeteg olyan alkalom adódik az életben, amikor szeretnénk alkoholt fogyasztani, azonban nem vágyunk sem a tömény alkoholra sem egy nagy korsó sörre. Az ilyen alkalmakra találták ki a „light” sört, ami nemcsak hogy kevesebb alkoholt tartalmaz, de még a kalória tartalma is jóval kevesebb.