A hatalmas, töltött krumplijairól ismert Krumpello immár saját söröket is tart. A street food és a jó sör mindig is nagyszerűen kiegészítették egymást, elmentünk hát megkóstolni mindhárom Krumpello sört, és persze ételeket is választottunk hozzájuk!
Ismét kiderült, hogy a klasszikus pilseni újragondolása kimagasló eredményekkel kecsegtet, a raw IPA pedig olyat tud, amit csak ezzel az eljárással lehet megvalósítani! Ha kíváncsi vagy, milyen az ezredik Horizont főzet, és miképp tölthető pohárba a tavasz, olvass tovább!
Vakteszten estünk neki a hazai sörkínálat – méltán – legkevésbé becsült szegmensének, hogy kiderítsük, melyek a legalsó polc sztárjai. Avagy, tud-e valamit az Arany Korsó, amit az Arany Fácán nem, és mi az, aminél már nincs lejjebb?
Két rendkívüli sört hoztunk március első hétvégéjére! A Corvus Corax, testes és roppant erős, ugyanakkor álomfinom imperial stout, amely a böjti szelek idején is felmelegít. A Bangert pedig akkor bontsd, amikor minden porcikádban érzed: az élet szép!
Legalább öt dolog van, amely gondoskodott arról, hogy ne beszélhessünk többé sörforradalomról. De vajon beköszöntött az új sörkorszak, vagy minden maradt a régiben?
A sör és a söripar folyamatosan változik: miközben a helyi alapanyagok és a klasszikus lágerek újra reflektorfénybe kerülnek, a sörfőzdék sokszor a túlélésért küzdenek. Egyre gyakoribbak az alacsonyabb alkoholtartalmú variánsok és van itt valami egészen meghökkentő is. Nézzük!
Németország keleti részén, Drezdához és a cseh határhoz közel található Chemnitz idén Európa egyik Kulturális Fővárosa. Kevesen tudják róla, de ez a „legsörösebb” német város!
A Magyar Sajtkészítők Egyesülete és a FIRST Craft Beer immár a harmadik évadát kezdte meg a sör- és sajtkóstoló sorozatának, amelyben minden alkalommal legalább öt párral ismerkedhetnek meg a vendégek.
Izgalmas, történelmi sörök, kevés alkohollal? Mit szólnál a kikönnyített saisonhoz, megkóstolnád-e a szerzetesek fűnyírósörét, és hogy tetszene az “asztali sör”, amin a belga gyerekek is fenőttek?
Visszatérhet a hard seltzer, de ezúttal nem gyümölcsös, hanem komlókkal teletömött formában? Van, ahol már az alkoholos hopszóda felemelkedését várják. Vajon eljöhet?