1955-ben annyira pörgött a hidegháború, hogy még azt is kipróbálták, milyen hatással van egy esetleges nukleáris támadás a sörre.
Magazin
Óriásit megy a napokban a Facebookon az a videó, amelyet a Radio One Lebanon osztott meg, és egy cseppet sem szokványos sörcsapolási módszer látható rajta.
Persze sörrel. Ezúttal gyömbérsörrel. Jöjjön egy nagyon egyszerű recept, videóval alátámasztva. Vigyázat, éhesen inkább ne nézd meg!
Egy portert, egy imperial stoutot és egy gruit sört is ajánlunk a húsvéti feltámadáshoz.
Nem mintha ne lehetne húsvét után is böjti söröket inni. Pláne Németországban, Nagy-Britanniában vagy a skandináv országokban, ahol ezeknek igen nagy kultuszuk van. De szerencsére itthon is elérhető néhány kiváló belőlük.
Vásárhelyi István sörgasztronómus szerint a világos lágerek remekül illenek a sovány sonkákhoz, és a hozzájuk kínált torma vagy friss retek még inkább kiemeli a sör elegáns enyhén száraz komlósságát.
Németh „Grabovszky” Gábor, a sörkoktél műfaj hazai úttörője szerint akár egy sörrel is érdemes belefogni a koktélkészítésbe.
A zöld sör nem tradicionális ír ital, hiába nőtt hozzá napjainkra a március közepén ünnepelt Szent Patrik naphoz.
Szent Patrik napja az a Guinness sörgyárnak, mint a virágboltosoknak és a bonbonkészítőknek a Valentin nap. Csak az Egyesült Államokban nagyjából 13 millió korsó Guinness fogy ma.
Egy kellemesen malátás sör, és egy gyönyörű sertésoldalas olyan szépen tud egyesülni a konyhában, hogy az már nem is beerporn, hanem foodporn. Vagyis mindkettő. Mutatjuk.