Megjöttek a magyar festbierek, mi pedig gyorsan rájuk is raboltunk, hogy kiválaszthassuk közülük a kedvencünket! A mezőny kifejezetten erős idén, szóval igyatok fesztiválsört! Mutatjuk, szerintünk melyik a legjobb!
Tizedik komlószüretét tartotta meg az Uradalmi Sörmanufaktúra Válon, ahol idén is sörfőzők, barátok, újságírók szedtél a komlót, amiből idén rendhagyó sör készül.
Igazi elitklubhoz csatlakozott a közelmúltban Szabó Károly, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület tagja, aki National szintű BJCP bíra lett. Ő az első Magyarországon, akinek sikerült ezt teljesítenie. Motivációról, kedvenc sörökről, és arról beszélgettünk Károllyal, miért jó házisörfőzőnek lenni.
Állat dolgokat mutatott be a FIRST Craft Beer az utóbbi hetekben! Két állati kollabsör is kijött, címerállataiknak összesen mégis csak két lábuk van. Hogy is van ez?
Valóságos sörfalu épül fel immár kilenc éve minden szeptember elején a Szabadság téren, ahol több mint 250 féle sört kóstolhatnak azok, akik részt vesznek a Belvárosi Sörfesztiválon. Feleennyiből is nehéz lenne választani, de van itt 5 olyan tétel, amelyek mindenképp kihagyhatatlanok.
Pillanatok alatt megtelt nevezőkkel az I. Altbier Házisörfőző Verseny, amely november 30-án lesz a KEG Sörművházban. Ezek szerint – annak ellenére, hogy alig találni magyar készítésű altbiert -, jelentős rajongótábora van a házisörfőzők között. Merczel Tamással beszéltük át azt, amit a típusról tudni érdemes.
Totál alternatív dimenzióba juttat a Horizont Brewing két nyári meglepetése. Itt komlók és uborkák uralják a teret, amelyek közül az egyik titokzatos és elegáns, a másik frissítően bolondos. Ráadásul csak arra várnak, hogy leteszteld, melyik húz be jobban!
Nincs magyar gyártású termék az alkoholmentes lágerek dobogós mezőnyében. Vakteszten mértük össze a legnevesebb 0.0 láger söröket. A legjobbak Olasz-, Spanyol és Csehországban készülnek.
Ez egy ősi kérdés, ahogy mindkettő italtípus is az. A történészeknek mégsem kell sokat vitatkozniuk rajta, elég elintézni annyival: ez nézőpont kérdése!
Az antropológusok szerint a gyümölcsborokat valószínűleg úgy fedezték fel, hogy megpróbálták összegyűjteni és tárolni a termést, ám azok pár nap/hét alatt a levegőben található élesztőgombák hatására megerjedtek. Ezzel szemben a gabonaalapú alkoholok megszületéséhez az…