Könnyű csupán sörözőként gondolni a budai ZentaKraftra, hiszen az Etyeki Sörmanufaktúra fővárosi bázisáról van szó, a valóság azonban az, hogy ez egy igazi sörétterem. Olyanból pedig már nem sokat találunk Budapesten.
Magazin
Évről-évre várjuk a novembert. No, nem a rövidülő nappalok, a köd és az ilyenkorra rendre megérkező hideg szelek miatt, hanem mert ilyenkor debütál a Horizont Night Shift sorozata. Az év legkomolyabb hordóérlelt söreit – mind a hatot – ezúttal a tavalyi tételekkel kóstoltuk össze.
Nem is lehetne egymástól ennél jobban eltérő karakterű a Horizont két őszi, limitált söre. Itt egy friss magyar komlókkal telepakolt IPA és valami sokkal sötétebb, sokkal fűszeresebb meglepetés, amelyet már most nem könnyű elcsípni!
A Horizont hordóérlelt söreinek elitje, a 2025-ös Night Shift széria ezzel a két tétellel válik teljessé! Jöjjön két russian imperial stout: egyik makadámdióval, rumos hordóban érlelve, a másikat pedig frissen pörkölt kávén és ghánai kakaóbabon tartották, mielőtt a Bourbon hordókba került.
Díszdoboz, szuper limitált palackszám, hosszan érlelt és tovább érlelhető, éjfekete tételek. Erről szól a Horizont Night Shift sorozat, aminél nehéz itthon ünnepibbet találni, ha sörről van szó. Most két újabbat mutatunk be az idei szériából!
Chai Latte milk stout, vaníliával – tíz év sörfőzést, kísérletezést, kisebb és nagyobb sikereket és kudarcokat, és elsősorban persze a következő tíz évbe vetett bizakodást ünnepli november 14-15-én az Etyeki Sörmanufaktúra Budai bázisán, a Zentakraftban. A szülinap alkalmából Radányi Orsival, Huszti Márkkal és Miksa Kendével beszélgettünk.
Több, mint egy évig készülnek a főzést és az érlelést pedig hosszas kísérletezés és receptfejlesztés előzi meg. Ismerkedj meg a Horizont Night Shift 2025 széria söreivel, és tarts velünk a nagy 2024-2025 Night Shift összekóstoláson!
Szép az ív, amit az alkohol nélküli sörök térnyerése mutat be az utóbbi években a világban és itthon. Ám az „alkoholmentes” sajnos olyan jelző, ami semmit sem mond a sörről. És ez rettenetes visszafordulás az iparág számára!
Megjöttek a magyar festbierek, mi pedig gyorsan rájuk is raboltunk, hogy kiválaszthassuk közülük a kedvencünket! A mezőny kifejezetten erős idén, szóval igyatok fesztiválsört! Mutatjuk, szerintünk melyik a legjobb!
Tizedik komlószüretét tartotta meg az Uradalmi Sörmanufaktúra Válon, ahol idén is sörfőzők, barátok, újságírók szedtél a komlót, amiből idén rendhagyó sör készül.
