Cikk megosztása
Elképesztően lelombozó lehet egy új étterem számára, hogyha pár héttel a nyitás után teljes bezárásra ítélik. Az októberben megnyílt Madhouse is így járt. Nagyjából két nap alatt álltak át teljesen a házhozszállításra, mi pedig nagyon kíváncsiak voltunk, dobozba tehető-e a Madhouse-élmény.
Annál is inkább, mert az október végi látogatásunkkor a legjobb arcát mutatta az étterem. Akkor azt írtuk róluk, hogy egyből bekerültek aközé a néhány belvárosi hely közé, amelyeket simán ajánlanánk a legvájtfülűbb gasztrokekeceknek, és a legközelebbi barátainknak egyaránt, hiszen a sör király, a kaja fejedelmi, és a hangulattal sincsen gond.
Szóval minden szépen alakult, annak ellenére, hogy az egész Madhouse-dologra rávetült a koronavírus második hullámának árnyéka. Csakhamar el is jött a lezárás, de ők úgy döntöttek, hogy megtartják a teljes konyhai csapatot, Piszkor Norbert séf pedig továbbra is folyamatosan dolgozik az új fogásokon, sőt, megmaradt a heti menü is. A szállításban a Wolt az étterem partnere, de hamarosan jön a Netpincéres rendelési lehetőség is, illetve saját kiszállítással is dolgoznak, Budapest közigazgatási határain belül.
Összerakható ebéd menü
Sajnos számos étel jellegéből adódóan egy-egy ilyen kiszállítás érzésünk szerint mindig necces, mert mire a címzetthez érnek a fogások, általában sokat veszítenek a minőségükből. Elfogadtuk hát a Madhouse meghívását egy kiszállított ebédre, hogy megnézhessük, hogyan veszik az akadályt.
A Wolt oldalán – hasonlóan a kézzelfogható étlaphoz – választhatunk „kisebb” és „nagyobb” ételeket, no meg desszertet. Az ebéd menüre kattintva pedig összerakhatunk egy három fogásos étkezést, amiben ott lehet néhány a Madhouse legnépszerűbb fogásaiból is.
Előételnek kacsa rilette-et és füstölt kelbimbóval tállat hummust választottunk, főételnek stoutban főtt marhapofát és erdei gombákkal kínált dödöllét (itt csaltunk egy picit. ez ugyanis eredetileg nincs benne az ebédmenüben), desszertnek pedig jöhetett a nagy kedvenc csokitorta, és a szilvás gombóc.
Slow food és homeoffice
Elöljáróban el kell mondjuk, hogy a Wolt ezúttal is pontos volt, és minden flottul ment. Az ételek frissen, még melegen érkeztek meg hozzánk, annak ellenére, hogy nem épp a szomszédból hozták át őket.
A csomagot kibontva egyből a füstölt kelbimbó és az erdei gombák illata érződött. Előbbi a hummusszal kellemes párosítást alkot, lévén pedig, hogy nagyon intenzív ízei vannak, a hozzá csomagolt kovászos kenyérrel együtt már önmagában is kiadós. Hasonló a helyzet a kacsa rilette-el, ami pedig a kaláccsal fenséges, de egy picit meg kell pihenni utána. A Madhouse több ételéhez – így a kacsa riletthez is – kínált fermentált zöldségek ugyanakkor nem csak nagyon finomak, hanem könnyebben fogyaszthatóvá is teszik a párosítást. Az az érzése az embernek, hogy bármennyit be tudna lakmározni belőlük…
Mivel a kiadós előétel után, még komolyabb főételt választottunk, a sima homeoffice ebédnek indult falatozás végül jó másfél órás élvezkedéssé lényegült át. A dödöllével körített erdei gombák még fenyőmaggal is meg vannak hintve, a marhapofába pedig lényegében integrálódott a stout, amiben főtt, így igazán krémes állagot alkotnak. Már itt komoly veszélybe került a délutáni munkavégzés, annál is inkább, mert a Madhouseos srácok az ételek mellé megleptek egy Almost Over, kakaóbabbal, szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával és kandamommal készült stouttal, illetve egy Gingerbread Lattéval (szűretlen brown ale, gyömbérrel, kávéval, szerecsendióval és fahéjjal).
És a desszertre még rá sem fordultunk… A Mad csokitorta már az első kóstoláskor is az egyik kedvencünk volt, a szilvás gombóc pedig az a fajta, amiben nem szilvaszem, hanem igazi szilvalekvár van. A töltelék lényegében olyan, mintha a lágy tészta folytatása lenne (vagy a tészta a töltelék folytatása?), a Szilvás Gombóc sörrel készülő krém pedig az igazi csavar a fogásban, amit csak az ért, aki már kóstolta.
A Madhouse ebédmenüje olyan, ami után hosszabb videós meetingeket már ne vállalj, és a főnöködnek sem kell mindig tudnia, ha egy ilyet rendelsz otthonra, mi viszont szívesen ajánljuk. 🙂 A három fogásos kombináció ára 2580 Ft, ami nyugodtan mondható barátinak, a papírdobozos, (majdnem) műanyag mentes csomagolás pedig külön elismerést érdemel!