Cikk megosztása
Az osztrák Interspar összehaverkodott a Gusswerk sörfőzdével, amely Salzburgban működik. A főzde elszállítja az el nem adott kenyeret a boltokból, és felhaszunálja a sörfőzés során. Az ötlet nem új. Nagyon nem.
És nem csak azért nem, mert 2015-ben már Belgiumban is rátaláltak erre a sörkészítési módra, és azért sem mert a Jamie Oliver által is méltatott Toast Alenek még a receptje is fent van az oldalukon, de még azért sem, mert Londonban is dívik már a dolog.
Hanem persze leginkább azért, mert már az ókori Egyiptomiak és a Babiloniak is használtak kenyeret a sörfőzéshez. A Gusswerk sörfőzője szerint egyébként nem könnyű „kenyérsört”, már csak azért sem, mert a kenyér sótartalma jelentős hatással van a sör ízére. A kenyérhéj viszont tök jó karamellás jelleget ad az italnak.