Az újrahasznosítás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a finn Ant Brew azzal, hogy Wasted Potential néven sörsorozatot indít. Az imperial stouthoz közparkokból gyűjtik a libaürüléket.
A craft sör világában nehéz már azzal kitűnni, hogy valaki őrült alapanyagokat használ fel. A bonsai, a sült csirke és a pizza után már tök mindegy, mit tesznek a sörbe, de a libaürülék mégis kiverte a biztosítékot pár embernél.
Pedig csupán arról van szó, hogy a sörhöz felhasznált malátát füstölik meg libatrágya-füstön, ami ad majd neki egy sajátos ízmélységet. Tehát élelmiszerbiztonsági okokból teljesen rendben van a dolog, a szmötyi fizikailag nem érintkezik semmivel, ami a sörbe kerül. Apropó, a főzethez egyébként használnak egy csomó helyi gyógynövényt és a tervek szerint élelmiszerhulladékot is – írja a Drinks Businness.
Idén a finn Lahiti Európa Zöld Fővárosa, így sok szó esik arrafelé a környezetvédelemről és az újrahasznosításról. Ebbe a diskurzusba illeszkedik az Ant Brew Wasted Potential sorozata is.
🐜🔥🍺
Közzétette: ANT BREW – 2021. június 10., csütörtök