Cikk megosztása
Egy sziruppá redukálódott meggyes vagy málnás belga lambic, ropogós csirkecombokon, amelyek a kínai konyha egyik legnagyszerűbb szószával készültek. Mi ez, ha nem a fúziós konyha tökéletes példája?
Imádjuk az ázsiai ihletésű mártásokat, azért pedig szó szerint rajongunk, hogyha olyan husi jár hozzájuk, amelyet valami király sör ízesít meg.
Ehhez a nagyszerű ételhez kell:
- málnás vagy meggyes lambic sör
- hoisin mártás
- friss gyömbér
- kínai ötfűszer keverék
- csirkecomb
- só
Előbb tedd a lambicot egy közepes serpenyőbe, forrald fel, majd csökkentsd a hőt, hogy a sörből szépen párologjon a víz, koncentrálva ezzel az ízeket. Amikor nagyjából az egynegyede az eredeti mennyiségnek, tedd hozzá a hoisin szószt, az apróra vágott gyömbért, az ötfűszer keveréket és sózd meg. Párold még egy kicsit, hadd sűrűsödjön.
De mi az a hoisin szósz?
Egy szójababpasztából, ecetből, chiliből, cukorból és keményítőből álló szósz, amelybe sokszor szilva is kerül. Régen a háztartások maguknak készítették Kínában és a különféle régiókban eltérő fűszerezéssel csinálták. Persze ma már a kínaiak is főleg készen vásárolják, és imádják, leginkább komplex ízvilága miatt. Egyszerre savanyú, édes, sós és csípős is. Magas cukortartalma miatt jól karamellizáható és szinte minden húsétel esetében király fűszer.
Ha ez megvan, melegítsd elő a sütőt, tedd bele a mártással alaposan megtunkolt csirkecombokat, és süsd őket addig, amíg szépen megpuhulnak. Időnként forgass rajtuk, és ha már forgatod őket, ne feledd alaposan megkenni mindet a mártással újra és újra!
Egy friss salátával a legjobb, de sima rizzsel is bejön majd! Jó étvágyat!
(Via)