Cikk megosztása
…legalább 2020 elejéig, akkor lehet ugyanis majd többet megtudni az amerikai Dogfish Head Craft Brewery és a belga Rodenbach brewery közös dolgairól. Mert lesznek olyanok, ez már bizonyos.
Az 1821-ben alapított Rodenbach sörfőzde a flamand vörös aleről híres, amelyek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy hosszú, tölgyfahordós érlelésnek teszik ki az italokat. (Különben úgy készülnek, hogy az elsődleges erjesztést követően benyomják őket a tölgyfahordókba, aztán az érlelés után fiatal sörökkel keverik, majd jön a hosszú, palackos érlelés.) Ennek köszönhetően savas, frissítő, már-már borra emlékeztető ízviláguk van. Nyugat-Flandria regionális termékeként vannak elismerve és egyértelműen a világ legrangosabb sörei között tartják számon őket.
Szóval ez a Rodenbach működik majd együtt a Bostontól délre található, Miltonban alapított Dogfish Headdel, amely eddig is nagyon nagy hangsúlyt fektetett az érlelt sörökre. A belga főzde még soha senkivel nem készített közös sört ilyen formában, és a hír még izgalmasabb akkor, hogyha figyelembe vesszük azt is, hogy az Amerikában készülő savanyú söröket leginkább a flandriai, tölgyfahordóban érlelt cuccok inspirálták.
Amúgy a Dogfish Head SeaQuench Ale épp a legnépszerűbb savanyú sör az USA-ban, szóval a Rodenbach sem rosszkor vágott bele egy ilyen bizniszbe.
A kollaboráció persze még igen korai szakaszban van, a sört idén főzik majd az USA-ban és 2020 elején blendelik. A tervek szerint a termék Belgiumban és az USA-ban egyaránt elérhető lesz.
(Via)