Kapaszkodj meg: amber ale-t komlóztunk a Borsodi Sörgyárban

Írta: BeerPorn.hu

2019-06-17 | 06:19 Hírek

Új doboztöltősort adtak át pénteken Bőcsön, a Borsodi Sörgyárban, amely a folyamatban lévő fejlesztések lezárultát követően a MolsonCoors regionális gyártóközpontja lehet. De ha már ott jártunk az átadáson, nem csak az új gépeket néztük meg.

Évi ötszázmillió korsó sört készítene a Borsodi Sörgyár, hogyha elkészülnek a folyamatban lévő, 12 millió eurós fejlesztések. A beruházás nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a Borsodi Sörgyár a cégcsoporton belül meghatározó vállalattá váljon, átlépve saját és az ország határait – mondta az átadón Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője.

Szilva János, a Borsodi Sörgyár ellátási lánc igazgatója arról beszélt, hogy a jövőben a hazai mellett olyan piacokat is el tudnak látni majd, mint a cseh vagy a horvát. Amúgy ennek érdekében 10%-kal bővítették a személyi állományt is.

Besze Ágnes a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője a fenntarthatóságról is beszélt: az új gyártósorral csökken majd az üzem ökológiai lábnyoma, elsősorban a szén-dioxid kibocsátás csökkenése és a hatékonyabb vízfelhasználás miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beerporn magazin (@beermagazin) által megosztott bejegyzés,

Az új doboztöltősor átadása után megnéztük a tavaly óta, a bőcsi látogatóközpont szomszédságában működő piciny sörfőző cuccot is, amelyet egyelőre a sörgyár dolgozói használnak saját söreik megalkotására, illetve csapatépítő programok során. Vozárik-Illés Sándor, a Borsodi Sörgyár sörgyári menedzsere ottjártunkkor épp egy amber ale-t készített és a háromfázisú komlózás első felvonásához mi is csatlakoztunk. Bátran mondhatjuk tehát, hogy jelen voltunk ennek a Belgiumból származó sörtípusnak az első borsodi reinkarnálódásán. :)

Vozárik-Illés Sándor és a masina

Egyébként Vozárik-Illés Sándor elmondta, hogy a kis sörfőző berendezésen egyszerre optimálisan kb. 120 liter sört tudnak készíteni, a megalkotott sörök nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Kár, pedig megtudtuk, hogy készült már ott IPA, APA, és stout is. Milyen érdekes lenne ezek borsodi megfelelőit megkóstolni egyszer, nem igaz?