Cikk megosztása
A Gourmet Fesztivál minden évben a hazai gasztronómia legizgalmasabb seregszemléje. Külön öröm számunkra, hogy idén a rendezvényen kóstolható ételek egyik választott, közös alapanyaga a sör! A fesztiválon évek óta megbízható pont az idén a 14-es standon található Belgium Büszkeségei Sörház – az ő söreikhez válogattunk a menüből.
Leffe Blond – a klasszikus, világos belga sör. Testes, ugyanakkor száraz, kellemesen keserű ale. Egyszerre elmondható róla, hogy sokféle étellel remekül együtt tud működni, ugyanakkor épp a bőség zavara miatt nehéz igazán tökéletesen hozzá illőt választani.
Mi most egy igazán izgalmas, faszénen sült, savanyú káposztával kínált hortobágyi palacsintával, vagy egy spárgás kenyérsalátával körített, sörös mangalicasülttel kóstoljuk meg!
Az ételeket keresd a 99-es és az 5-ös faházban!
Leffe Dark – egy nagyszerű, sötét belga ale, kellemesen malátás és visszafogottan komlós jegyekkel, enyhén citrusos, izgalmasan gyümölcsös lecsengéssel. Simán elbír egy füstölt tanyasi csirkecombbal, a hozzá kínált málnás paprikakrém és a levendulás kecsketejhab pedig további játékosságot kölcsönöz a párosításnak.
A barna sör sabayonnal kínált marhaoldalas pedig mintha direkt ehhez a sörhöz lenne kitalálva!
Az ételeket keresd a 31-es és a 97-es faházban!
Stella Artois – az elegáns és visszafogott lágersör, amely minden alkalommal jól tud esni! Stílusához a fesztivál kínálatából lezserebb ételeket választottunk. Alig várjuk a frissen csapolt Stella Artois találkozását a faszénen sült, sós kürtőskalácséval, illetve a mangalica sonkás lángos és a paprika lecsó is olyan fogásnak ígérkezik, amellyel ragyogóan működik együtt ez az aranysárga sör.
Az ételeket keresd a 90-es és a 75-ös faházban!
Hoegaarden White – frissítő, búzasör egyenesen Belgiumból. A wit egy olyan különleges „fehér” sör, amelybe a (búza) malátán kívül koriander és narancshéj is kerül. Ennek is köszönheti azt a citrusos könnyedséget, amelyért világszerte választják a rajongói. Kifinomultsága kiteljesedik akár egy hideg libamáj társaságában is, pláne, hogyha azt fügével kínálják. Másik ételötletünk a Hoegaarden mellé pedig a sörben pácolt, grillezett polip, amely mellé paprika és serclimorzsa is kerül.
Az ételeket keresd a 7-es és a 81-es faházban!
BelleVue Kriek – amit mindenki szeret. A gyümölcsös lambic minden gyümölcsös sörök alfája és ómegája. A könnyed testű, spontán erjedésű sör az érleléskor kapja meg a Brüsszel környékén megtalálható savanykás meggyet, a sör savanykás íze pedig nagyszerű összhangot alkot a gyümölcsével.
Ezt a harmóniát fokozhatjuk a meggysör jus-vel és meggymártással kínált sous-vide marhafartővel, vagy a málnás kacsatatárral.
Az ételeket keresd a 94-es és a 8-as faházban!
(x)