Cikk megosztása
A Pécsi Sör Beer & Traditional Food február óta várja a friss pécsi főzetekre és magyaros ételekre vágyó vendégeket a Káldy Gyula utcában. Az étterem a sörök mellett tök igényes borkínálattal és napi menüvel is csalogat, de mi persze a sör-étel kombókat néztük meg.
A Pécsi Sör Beer & Traditional Food elnevezést minden bizonnyal a turisták miatt választották a tulajdonosok, de nagyszerűen utal is a kínálatra. Van halászlé, marhapörkölt, sült csülök, bélszínsteak, desszertnek meg például túrógombócot lehet választani.
A pécsiek tervei szerint egyébként a jövőben az étterem ad majd helyet az új pécsi főzetek bemutatkozó eseményeinek, tartanak majd sörkóstolókat, söresteket is. Akkor bizonyára házon belül születnek majd a sör-étel párok, de mi ezt nem tudtuk kivárni, elkészítettük hát a mi öt párosításunkat.
Sörkolbász + Pécsi Szalon Világos
Egy klasszikus. A Pécsi Szalon készítésekor újabban a pilseni- és karamellmalátán, a komlón és a sörélesztőn kívül csak vizet használ a sörfőzde. A megújult recept könnyed, közepes komlóintenzitású ivósört eredményez. Ehhez pedig valami laza kaja illik. A szaftos sörkolbász mellé friss zöldségeket és tormát kínál az étterem, a kenyér pedig ebben az esetben folykony. 🙂
Barbecue oldalas (fűszeres steakburgonyával) + Pécsi Prémium Barna
Csodálatosan szaftos, szálaira eső hús, vagány BBQ szósszal, amelyet hál istennek rápirítanak a tetejére. Kell ezt taglalni, miért olyan jó? A karamell és pörkölt malátával készülő Pécsi Prémium Barna testessége, karaktere pedig hibátlanul működik együtt ezzel a férfiasnak gondolt fogással, amit a hölgyek is előszeretettel választanak.
Ropogósra sült csülök héjában sült burgonyával + Pécsi Prémium Lager
A fogás, amit egyetlen sörös étterem sem merne lehagyni az étlapról. 🙂 A csülök kívül ropogós, belül omlós, kellemesen fokhagymás, a Pécsi Sör Beer & Traditional Food konyhájában pedig szerencsére nem a szokásos, és igen nehéz párolt káposztával, hanem a steakburgonya mellett friss zöldsalátával kínálják. Remekül illik hozzá a testes, malátás, elegáns mélyarany színű Pécsi Prémium Lager.
Tépett marhahúsos tortilla friss zöldségekkel + Pécsi Craft APA
A főzde tavalyi újdonságához könnyed, mégis fűszeres ételt választottunk. A tépett marhahús szaftos, de nem folyik mindenhonnan, a fűszerek jól harmonizálnak az APA citrusos, komlós ízvilágával, a tortilla mellé kínált harsogó zöldségekkel pedig vidám, tavaszi étellé áll össze a fogás. Tisztára, mint egy grillezés nyáron a haverokkal. 🙂
A Pécsi Sör Beer & Traditional Food teljes étlapjáért ide kattints! Ami pedig a söröket illeti, a főzde prémium termékei, így a Búza, a Barna és a Lager mellett a Pécsi Szalon is mindig frissen csapolva kérhető a Káldy Gyula utcában, de előfordul, hogy olyan főzetek is hordóból kerülnek ki, amelyekkel jellemzően inkább palackban találkozunk. A Pécsi APA mellett a tavaszi időszak slágere minden bizonnyal a vadonatúj Pécsi Tavaszi Sör lesz!
Csekkold a Facebookot az újdonságokért!