Cikk megosztása
Szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz ételeket Magyarországon a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét.
A hetet, amikor minden az olasz gasztronómiáról szól, november 20. és 26. között rendezik meg a világ száz városában, köztük Budapesten. A világhét célja az olasz kulináris és borgasztronómiai hagyományok bemutatása.
A rendezvény lobbizik többek között annak érdekében, hogy a nápolyi pizzamesterség felvételét nyerjen az UNESCO szellemi világörökségi jegyzékébe.
Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti ügynökségének igazgatója a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy az intézet főleg a fiatal közönséget célozza majd meg az olaszgasztronómia népszerűsítésével. Magyarországon egyre kedveltebbek az olasz élelmiszeripari termékek, a magyarok ebben az évben várhatóan 12 százalékkal több, 314 millió euró értékű olasz élelmiszert, bort vásárolnak – idézi a beszámolót a Chef&Pincér.
Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy 2017 a pizza éve, ennek kapcsán Magyarországon is megválasztják az év pizzáját, amelyet az ország mintegy háromszáz éttermének, pizzeriájának vendégei szavazhatnak meg.
Milyen szerencse, hogy a Planetbeer.net összeszedte, melyik pizzához, milyen sör megy leginkább! Kattints a képre, hogy megtudd a választ!