Annyira megy a hard seltzer, hogy a legismertebb „kézműves” sör gyártó, a skót Brewdog is beszáll a buliba: Clean & Press a neve a saját hard seltzer márkájának, amelyet Aberdeenshire-ben gyártanak, és négyféle ízben érhető majd el.
Hírek
Magyarországon nincs olyan kis mennyiségű kimutatható alkohol, ami még megengedhető lenne, hogyha autóvezetésről van szó. Hogy ez a megoldás mennyire jó, az folyamatosan vita tárgyát képezi. A válság hatásait ellensúlyozandó, most újból felvetették a megszüntetését.
Amint a kijárási korlátozások enyhítése Budapesten is életbe lép, a First Craft Beer 10 000 korsó ingyen sörre hívja meg a fővárosiakat. A bulihoz eddig kb. 30 vendéglátóhely csatlakozott.
Tovább csökkent a sörpiac forgalma Magyarországon. A Magyar Sörgyártók Szövetsége áprilisi adatai szerint a kiskereskedelem még a felét sem tudta kompenzálni a vendéglátás megállása miatt hiányzó bevételnek.
Másfél-két év is lehet, mire a vendéglátóipar kiheveri a járvány időszakát és még 2020 második felében is csökkenő kereslet lehet a jellemző a Dreher vezérigazgatója szerint. Békefi Gábor becslése, hogy benne van a pakliban a tíz százalék körüli éves piaci visszaesés.
A budapesti városvezetés megvizsgálja, hogy a nyárra átmenetileg kisebb útszakaszok lezárhatóak-e úgy, hogy ott az utcában működő vendéglátóhelyek – a kellő távolság megtartása mellett – asztalokat helyezhessenek el – olvasható a főpolgármester Budapest újraindításáról szóló javaslatai között.
Nem sikerült megtudnunk, nagyjából mennyi sör lehet az, amelyet idén nem gurítanak le az elmaradó fesztiválok vendégei, de az tuti, hogy több millió korsóról van szó. De nem csak ez fáj jelenleg a nagy sörgyártóknak, hanem az is, hogy buknak egy csomó jó promóciós lehetőséget.
Osztrák kutatók arra a felfedezésre jutottak, hogy a Zürichi-tó környékén már a kőkorszakban is készítettek malátát, igaz, azt nem lehet tudni, hogy alkoholt is erjesztettek-e belőle.
2600 liter sört osztott szét ingyen a Hessen tartományban működő Willinger Breuhaus, egészen egyszerűen azért, hogy ne kelljen kiönteni.
A járvány idején az éttermek és sörözők bezártak. A házhoz rendelés és az otthoni fogyasztás lett a norma, de ez hamarosan megváltozik a korlátozások enyhítésével. De mit kell tennie egy vendéglátóhelynek, hogy biztonságban érezzék magukat majd a vendégei?