fbpx
Az „elfáradt” címkéinek lecserélésével szeretne nagyot lépni többek között a külföldi piacok felé is a Horizont Brewing, amely mindent alárendelt az új márkastratégiának.

Nem fékezett habzás alcímmel jelent meg a Manager magazin júniusi száma, amely több mint 30 oldalon foglalkozik a sörrel. Figyelmesen olvasva kiderül belőle, hol, milyen termékek bevezetésén dolgoznak, de az is kiderül, milyen söröket tartanak otthon a hazai sörgyárak vezetői.

Június elején Antwerpenben gyűlik össze a nemzetközi sörvilág apraja-nagyja, hogy egy gigakonferencia keretében megtárgyalják, hogy mi van az ivás előtt, vagy épp az iváson túl. Gazdasági szakemberek, sörfőzők, cégvezetők, szakírók, kereskedők, ilyesmi. És az a közös bennük, hogy mind sörrel foglalkoznak. Élőben toljuk a kontentet a helyszínről, tartsatok velünk!

De az is lehet hogy csak őszintébbek. Önbevallásos alapon vizsgálták ugyanis, hogy az elmúlt egy évben, ki hányszor részegedett le. A britek abszolút elsők, de az USA és Kanada lakóiról is érdekes adatokat tudhattunk meg.

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt mintegy 250 féle különlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Idén először, több mint ezer sörkedvelő szavazatai alapján készült el egy különleges stílusú New England IPA, ami a rendezvényen kóstolható meg legelőször.

Június 7-én kezdődik a Viharsarok legnagyobb és leghangulatosabb sörfesztiválja. A tavalyi tapasztalatokkal felvértezve semmi kétség nincs afelől, hogy kihagyhatatlan buli!

Néhány hét, és indulnak azok a vonatok a Balatonra, amelyeken – egyelőre teszt jelleggel – ismét lesznek büfékocsik, amelyekben street food jellegű kaják és csapolt sör is vásárolható majd.

A Virgin Mary Bárban nem szabadul el a pokol késő estére: a felszolgált sörökben, koktélokban és borokban semmennyi alkohol sincsen.

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz, de az anyacég tejben egyelőre erősebb: évente 6,5 millió liter biotejet állítanak elő.

Ötezer éves, régészek fellelte cserepekbe száradt élesztőmaradványok felélesztésével, és egy kisüzemi sörfőzde segítségével sört állítottak elő izraeli tudósok. Az eredmény meglepően jó lett.

Ha nem hinnénk a sokszínűségben sosem készítettük volna el az első sörünket, és nem lenne saját márkánk – mondják a Fehér Nyúlnál, ahol a Queer Bunny nevű mangós-maracujás bajor búzasört főzték, ami idén a Budapest Pride hivatalos itala.

Teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat a Belvárosi Sörfesztivál. Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg, a környezettudatosság jegyében.