Nagyjából másfél év után teljesen eltűnik a Soproni Óvatos Duhaj családból a Porter. A 2019-ben bemutatott sör még elérhető pár hétig itt-ott, de az már biztos, hogy kivezeti a terméket a Heineken Hungária.
Vasárnap éjfélig lehetett nevezni a One Beer házisörfőző versenyére, ahová extrém söröket vártak. A versenyre 65 házisörfőző jelentlezett, több mint 100 főzettel.
Nagy-Britanniában egy egészen szokatlan ötleten kezdtek el komolyan gondolkozni: árelőnyhöz juttatnák a pubokat a szupermarketekkel szemben, hogy a lezárás után hamarabb magára találhasson a vendéglátási szektor.
Az Asahi Europe & Internationalnek van egy célkitűzése, miszerint 2030-ra a termékportfóliójuk 20 százaléka alkoholmentes lesz. Ennek fényében a cégcsoport egyik márkája, a Peroni most „beszáll a formaegybe”.
A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint 2020-ban a szállodák, kocsmák és éttermek forgalma több mint harmadával volt kevesebb, mint 2019-ben. Ez pedig nagyon komoly hatással van a söripar teljesítményére is.
a komló genomja az emberéhez hasonló méretű, és bonyolultságú; megértése pedig új, még vadítóbb komlófajták kifejlesztése mellett egy csomó betegség gyógyításában lehet a kutatók segítségére!
2020-ban Brüsszelben tartották volna a világ egyik legnagyobb söripari konferenciáját, de a járvány miatt már nem került rá sor. Idén már meg sem próbálják offline megtartani, jöhet a webes, ingyenes változat.
Miután a Dreher és a Borsodi is bejelentette, anyacégük piacra dobja Magyarországon is a hard seltzert, vannak arra utaló jelek, hogy a Heinekennél sem tétlenkednek.
A Gasztro- és a Szállodaszüvetség is nyomja a nyitás gombot. Utóbbi azt szeretné elérni, hogy azok, akik igazoltan védettek a vírussal szemben, már mehessenek szállodába és étterembe, előbbi a fokozatosságban hisz.
Egészen a római korig működhetett az a sörfőzde, amelyet amerikai és egyiptomi régészek tártak fel a közelmúltban. A képek alapján sci-fibe illő helyszínen Kr. e. 3000 körültől főzhettek sört.