Biztosan mindenki látta már azt a mémet, ami szerint sörbe kellene tenni a vakcinát, kinyitni a kocsmákat, és pikk-pakk be lenne oltva az egész ország. Most valami hasonlót javasol egy kocsmatulaj, igaz, ő teljesen komolyan gondolja.
Hírek
Csehországban legalább január 22-ig zárva tartanak a vendéglátóhelyek. Január elején több százan szokatlan módon adtak hangot annak, mennyire hiányzik nekik kedvenc sörözőjük. Így nézett ki a „söröspoharas tüntetés”.
a walesi whisky lepárlók arra irányuló törekvését, hogy az általuk készített whisky a skóthoz hasonló, védett státuszt kapjon. Ha ügyesek, ez akár még idén összejöhet.
A Magyar Turisztikai Ügynökség vendéglátóhelyek besorolását szabályozó jogszabályt készített elő. Ez alapján január 1-től tízféle üzlettípus létezik. Azt ígérik, így csökken majd az adminisztráció, és a hatóságok elvárásai is egyértelműbbek lesznek.
Járvány ide, korlátozások oda, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület idén tavasszal is megrendezi a házisörfőzők versenyét, amelyre már lehet nevezni.
Statisztika készült a karácsony előtti időszak online italvásárlási szokásaiból. Kiderült, miket vásároltunk leginkább. A sör nincsen a legkedveltebb online vásárolt szeszes italok között, de ennek megvan az oka.
A Budweiser jópofa marketing akciót épített fel arra, hogy Lionel Messi december 22-én, a Valladolid ellen lőtt góljával megelőzte Pelét az egy klubban szerzett gólok számában. Minden kapus, aki gólt kapott Messitől, most névre szóló Budweisert kap ajándékba.
Termelésében csaknem 15 százalékos visszaeséssel számol idén a Borsodi Sörgyár, amely ugyanakkor a partner vendéglátóhelyekkel közösen folyamatosan készül az újranyitásra. A kereskedelmi törvény módosítása miatt pedig felmerül a kérdés, hogy terveznek-e együttműködést valamely kisüzemi sörfőzdével.
A British Beer & Pub Association úgy számol, hogy Nagy-Britanniában mintegy 39 millió korsó sörrel kevesebbet csapolnak majd ki idén karácsonykor, és nagyjából 5 millió olyan, pubban elköltött karácsonyi vacsora sem valósul meg.
Annyira jól koncentrált az elmúlt években Szlovénia a lokális gasztronómiai értékekre, olyat fejlődtek az éttermek, és a termelők, hogy a Nemzetközi Gasztronómiai, Kulturális, Művészeti és Idegenforgalmi Intézet Európa Gasztronómiai Régiója címet adott 2021-re Szlovéniának.