Rizmajer József, a csepeli Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa, a 2017-es Magyar Arany Érdemkereszt mellé odateheti már az Ujhelyi Imre Díjat is. Gratulálunk!
Hírek
Az új Monyo Lazy Pirate porter örömére elindult a márciusi Monyo kincsvadászat a Beerporn.hu-n! Keresd a 🏴☠️ jelet, amely elvezet a kalózok kincséhez, és a tiéd lehet a 10 (!) Monyo Brewing sörcsomag egyike, vagy a 20 ezer forin értékű Monyo webshop vásárlási utalvány!
Azok az európai malátagyártók, amelyek a kontinensen kívülre tudnak exportálni egész jól átvészelik a járvány okozta gazdasági sokkot: Brazíliába és Nigériába gyakorlatilag csövön is mehetne az európai maláta.
Nitrogénnel kerül a dobozokba az új, cold brew kávés Guinness, amely pár napja már elérhető az USA-ban. Az újdonság illeszkedik abba a Guinness szériába, amelyben meglepően innovatív sörök jelennek meg újabban a dublini márka neve alatt.
A Hofbräu München kifejezetten az Egyesült Államok számára dobta piacra a Hofbräu Session Lagert, amely kevesebb alkohollal, szűretlenül ígér maximális ízt. Arról egyelőre nincsen hír, hogy a „HB light” más piacokon is megjelenne.
Borsodi Gyömbér Ale és Borsodi Meggy Ale a két újdonság, amellyel a Borsodi Sörgyár idén tavasszal bővíti a portfolióját. A két új termék a tavaly kezdett sörcsalád (Hoppy és IPA utáni) újabb tagja.
Trappista útmutatások alapján, de magyar konyhában fejlesztett receptekkel teremtene virágzó apátsági sörkultúrát a Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarországon. A tavaly nyílt sörfőzdében immár teljes a belga monostori hagyományokból született sörkínálat.
Nagyjából másfél év után teljesen eltűnik a Soproni Óvatos Duhaj családból a Porter. A 2019-ben bemutatott sör még elérhető pár hétig itt-ott, de az már biztos, hogy kivezeti a terméket a Heineken Hungária.
Vasárnap éjfélig lehetett nevezni a One Beer házisörfőző versenyére, ahová extrém söröket vártak. A versenyre 65 házisörfőző jelentlezett, több mint 100 főzettel.
Nagy-Britanniában egy egészen szokatlan ötleten kezdtek el komolyan gondolkozni: árelőnyhöz juttatnák a pubokat a szupermarketekkel szemben, hogy a lezárás után hamarabb magára találhasson a vendéglátási szektor.