Ittunk ma már stoutot? Neem? Pedig ma van a Nemzetközi Stout Nap, és azt mondja az Untappd, hogy ünnepeljük az egyik legszimpibb sörstílust. Persze csak, ha neked nem száraz a november…

A Közép Európai Sörfőzők Szövetsége decemberben Budapesten tart szakmai konferenciát, ahová olyan főzdék meghatározó sörmesterei jönnek majd el előadást tartani, mint mondjuk a Stone Brewing.

A Lufthansa vadiúj online térképén azon országok legjobbnak tartott sörözőit ajánlja, amelyekbe indítanak járatokat. Budapesten is tudják mi a frankó!

Nem meglepő, hogy jelentős hátrányban vannak a média-megjelenések számában a kisüzemi sörmárkák a nagyokhoz képest, az viszont igen, hogy a kézműves sörök sokkal kevésbé hatékonyan kommunikálnak.

A balatonvilágosi Hedon Sörfőzde söreihez készít ezúttal fogásokat Csánki István, a Jardinette séfje, az étterem soron következő sörvacsoráján. Megnéztük, mi várja a vendégeket.

Árpát a trópusoktól a sarkkörig termelnek, de az éghajlatváltozás miatt világszerte északabbra tolódik a termesztés területe, itthon pedig egyre inkább az őszi betakarítás a megbízhatóbb.

Vaktesztek során bizonyult a legjobbnak a brit Hofmeister Helles az International Wine & Spirits Group sörversenyén – írja több lap. De érdemes jobban megnézni az eredménylistát!

Korszakalkotók elnevezéssel tehetségeket támogató programot indít az UniCredit Bank olyanoknak, akik már letették névjegyüket a szakmában, de a nagyközönség által még kevésbé ismertek. Szavazz a sörfőzőkre!

Donald Trump amerikai elnök természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Kaliforniát, ahol óriási tűzvész pusztít. Több borászat elpusztult, a sörfőzdékben pedig áll a munka, mert evakuálták a dolgozókat.

Azt beszélik, hogy a keményen megkomlózott sörök lenyugtatják az embert, és ez arra vezethető vissza, hogy a komló és a cannabis növények valójában unokatestvérek. Néhány sörfőzde az USA-ban tovább ment, és itt-ott már elérhető a cannabisos sör.

Az ír Jameson együttműködést kötött a zip’s-szel: a Corkból érkezett whiskey-s hordókban Miskolcon készül sör. A bourbon hordók már itt vannak, tele Angel’s Serrel.

Teljesen kajaközpontú lesz a következő néhány nap, hiszen nem csak a Sörgasztronómiai Hét kezdődött ma el, hanem az Országos Étterem Hét is. 128 hely közül választhatunk.